Recommended Posts

NO DOT INITIATE DISCUSSIONS OR ASK QUESTIONS BEYOND YOUR DRIVER REQUEST.
Such posts will be deleted without warning.

 

 

This topic is for requesting drivers for hardware (net, storage) which are not supported by XPEnology yet.

 

The purpose of this it to regroup drivers request in order to improve XPEnology compatibility. However, please note that there is absolutely no guarantee that any of these requests will be taken into consideration as this is done on people's free time. 

 

Please check the following 3 links before asking for any driver ! 

 

https://xpenology.com/forum/topic/12859-driver-extension-jun-103a2dsm62x-for-ds918/

https://xpenology.com/forum/topic/12867-user-reported-compatibility-thread-for-dsm-62/

https://xpenology.com/forum/forum/78-critical-updates/

 

Give the most detailed information as you can (brand, chip, revision...).

If you can test your hardware with ubuntu livecd to get modules infos and/or give manufacturer download link.

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Loader DS3617 1.03b on a Dell R410 on board Network not working guess drivers are missing, I added an Intel dual lan card and I was able to update the system.   

to the latest 6.2-23739 update 2.

 

painkiller895@DSMv2410-127:/$ dmesg | grep "eth"
[    4.295929] usbcore: registered new interface driver ethub
[   18.736287] igb 0000:03:00.0: added PHC on eth0
[   18.736294] igb 0000:03:00.0: eth0: (PCIe:2.5GT/s:Width x4)
[   18.736297] igb 0000:03:00.0 eth0: MAC: 00:1b:21:a7:42:9c
[   18.736640] igb 0000:03:00.0: eth0: PBA No: G18758-001
[   18.900626] igb 0000:03:00.1: added PHC on eth1
[   18.900635] igb 0000:03:00.1: eth1: (PCIe:2.5GT/s:Width x4)
[   18.900638] igb 0000:03:00.1 eth1: MAC: 00:1b:21:a7:42:9d
[   18.900941] igb 0000:03:00.1: eth1: PBA No: G18758-001
[   20.237881] jme: JMicron JMC2XX ethernet driver version 1.0.8
[   20.304867] bnx2 0000:01:00.0 eth2: Broadcom NetXtreme II BCM5716 1000Base-T  (C0) PCI Express found at mem d8000000, IRQ 36, node addr 78:2b:cb:20:98:a7
[   20.305773] bnx2 0000:01:00.1 eth3: Broadcom NetXtreme II BCM5716 1000Base-T  (C0) PCI Express found at mem da000000, IRQ 48, node addr 78:2b:cb:20:98:a8
[   23.591877] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
[   24.221221] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth1: link is not ready
[   25.778307] igb 0000:03:00.0 eth0: igb: eth0 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Du plex, Flow Control: None
[   25.778465] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready
painkiller895@DSMv2410-127:/$

 

painkiller895@DSMv2410-127:/$  lspci -k | grep 'Kernel driver'
        Kernel driver in use: pcieport
        Kernel driver in use: pcieport
        Kernel driver in use: pcieport
        Kernel driver in use: uhci_hcd
        Kernel driver in use: uhci_hcd
        Kernel driver in use: ehci-pci
        Kernel driver in use: uhci_hcd
        Kernel driver in use: uhci_hcd
        Kernel driver in use: uhci_hcd
        Kernel driver in use: uhci_hcd
        Kernel driver in use: ehci-pci
        Kernel driver in use: lpc_ich
        Kernel driver in use: ahci
        Kernel driver in use: bnx2
        Kernel driver in use: bnx2
        Kernel driver in use: igb
        Kernel driver in use: igb
painkiller895@DSMv2410-127:/$

 

Looks like the bnx2 is missing a driver or file...

 

I also can not update my Dell R710 which uses the same.

Edited by Polanskiman
Added code tags
Link to post
Share on other sites
  • 5 weeks later...
On 9/17/2018 at 5:54 AM, Jose said:

+1 

virtio_net driver for QEMU/KVM

+2

virtio_net driver for QEMU/KVM will be also useful for me.

I am using the unraid, which using RedHat KVM, I have to change the setting in xml, the network from  "<model type='virtio'/>" to the " <model type='e100'/>".

For the reason I don't understand, this setting will be reset every time I reboot the VM, so It will be best if it has driver for KVM.

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

i have build some kernel modules for broadwell 6.2. I have checked all things related to virtio, AMD, Intel Net, Broadcom Net and many Media Drivers. Maybe you will find some useful modules.

Also i have build modules for TT-Budget S2-4200, SkyStar2 and SkystarHD.

 

When you get a error message regarding "missing symbols" then you had to load a dependent module before.

Broadwell_6.2_Kernel-Modules.zip

Edited by fa2k
Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

I'm use mainboard XFX 790i ultra SLI: in XPEnoboot 5.2-5967.1 SATA and NET driver are worked correctly

In Jun's loader 6.1 - v1.02b DS3615xs NET and SATA is not worked.

Please add NVIDIA nForce driver and JMicron SATA (i think driver from XPEnoboot 5.2-5967.1)

 

Thanks you.

Edited by narutoxboy
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.