speatzle_

Need hardware advice for xpenology with plex

Recommended Posts

Posted (edited)

Hi,

 

Im looking for a nas setup as cheap as possible i dont need a case or drives (got those coverd).

What i need is motherboard, cpu and ram which can run xpenology with plex (i need 2 transcoded streams)

Bonus woud be to run proxmox.

If possible i'd like to get this stuff from ebay (best case woud be ebay germany).

thx 4 reading.

 

-Sammy

 

Edit:

Putting a steam libary on it shoudent be a problem right? i have a ssd here i coud use as a cache but is that even posible?

Edited by speatzle_

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, 

 

for the transcoded hardware i can not help. But putting a steam libary on it yes it is possible, you can set network directory as a drive in windows. But i think you will be not happy with the loading times ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I expect ApolloLake to work fine with the new 6.2 since 918 uses the same arhitecture. 

GA-J3355N-D2P

GA-J3455N-D3H

Asrock 3355B-ITX

Asrock J3455B-ITX

Asrock J3455-ITX

Asrock J4205-ITX

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Le 15/06/2018 à 02:25, x01015918 a dit :

I expect ApolloLake to work fine with the new 6.2 since 918 uses the same arhitecture. 

GA-J3355N-D2P

GA-J3455N-D3H

Asrock 3355B-ITX

Asrock J3455B-ITX

Asrock J3455-ITX

Asrock J4205-ITX

 

HI,

Network chipset natively recognized ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

everything works with the current  6.2 alpha image, network, hw transcoding, etc

Share this post


Link to post
Share on other sites
il y a une heure, x01015918 a dit :

everything works with the current  6.2 alpha image, network, hw transcoding, etc

 

 

I just buy an Asrock J3455-ITX on Amazon
My i7-8700k will be recycled for an gamer pc

Share this post


Link to post
Share on other sites

thx for the feedback

for everybody intested for 2 plex transcoding streams your cpu passmark score shoud be around 8000.

 

-Sammy

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/23/2018 at 1:45 PM, stefauresi said:

Network chipset natively recognized ?

 

depends on the nic, in most cases its a cheap realtek and jun provided r8168/r8169 drivers, so its likely to work

 

On 6/23/2018 at 8:35 PM, x01015918 said:

everything works with the current  6.2 alpha image, network, hw transcoding, etc

 

no, thats not the entirely correct, may be your nic did work but jun's extra.lzma does not contain "all" network drivers we used before on 6.0 and 6.1

there are intel drivers present (e1000, e1000e, igb, ixgbe) but my Intel Gigabit CT Desktop Adapter did came up on 1st booting 1.03a2, but after installing dsm and rebooting i lost the connection and had to use a different hardware to finish the installation - so my experience was a little flawed

also there are firmware files missing for bnx2 driver (like with loader 1.02x the mips *.fw files are missing)

we would need more effort in documenting what hardware is ootb working with 1.03a2 (cpu amd drivers) and also start a driver list/package like we have for 6.0/6.1

its still to early to say "everything works", i would not rush people into using that early version, there might even be hidden bugs that come up on first dsm update (we had this last year, when after updating dsm support for all additional drivers from extra.lzma where lost on some systems)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Le 23/06/2018 à 20:35, x01015918 a dit :

everything works with the current  6.2 alpha image, network, hw transcoding, etc

 

Il y a 21 heures, IG-88 a dit :

 

depends on the nic, in most cases its a cheap realtek and jun provided r8168/r8169 drivers, so its likely to work

 

 

no, thats not the entirely correct, may be your nic did work but jun's extra.lzma does not contain "all" network drivers we used before on 6.0 and 6.1

there are intel drivers present (e1000, e1000e, igb, ixgbe) but my Intel Gigabit CT Desktop Adapter did came up on 1st booting 1.03a2, but after installing dsm and rebooting i lost the connection and had to use a different hardware to finish the installation - so my experience was a little flawed

also there are firmware files missing for bnx2 driver (like with loader 1.02x the mips *.fw files are missing)

we would need more effort in documenting what hardware is ootb working with 1.03a2 (cpu amd drivers) and also start a driver list/package like we have for 6.0/6.1

its still to early to say "everything works", i would not rush people into using that early version, there might even be hidden bugs that come up on first dsm update (we had this last year, when after updating dsm support for all additional drivers from extra.lzma where lost on some systems)

Hi

The network on asrock j3455 itx is not really recognized ...... chipset is Realtek RTL8111GR ........ (install ok, but after reboot , i have migrate only and network is very slow)

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, stefauresi said:

 

Hi

The network on asrock j3455 itx is not really recognized ...... chipset is Realtek RTL8111GR ........ (install ok, but after reboot , i have migrate only and network is very slow)

 

jun driver is 8.0.44, the latest realtek is offering is 8.0.45 so its pretty close to latest

when i'm doing a extra.lzma we can try the latest from realtek and also the build in driver from the kernel, in the meantime you can try a different/better cable

not sure why the realtek chips give so diffrent performance, i have a pcie card with realtek for testing and that one is working good, 112MB/s with large files

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
Le 23/06/2018 à 20:35, x01015918 a dit :

everything works with the current  6.2 alpha image, network, hw transcoding, etc

 

Hi,

I tried DSM6.2 DS918+

The HW Transcoding does not ok on my J3455 , S/N & Mac ok , activation.conf ok

But transcoding does not start, without error message (in SSH)
With Plex it's the same, black screen , if i try transcode with VideoStation i get  1-1-1-1 in counter  

I do not understand.

Edited by stefauresi

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/27/2018 at 12:25 PM, stefauresi said:

 

Hi,

I tried DSM6.2 DS918+

The HW Transcoding does not ok on my J3455 , S/N & Mac ok , activation.conf ok 

But transcoding does not start, without error message (in SSH)
With Plex it's the same, black screen , if i try transcode with VideoStation i get  1-1-1-1 in counter   

I do not understand.

for plex you need to force the transcoding by disabling the direct play in player options.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now