prodigyblur

DS916+ Quad NIC - only 2 of 4 interfaces show up

Recommended Posts

Hi All,

 

I installed the 916+ on bare metal a few days back and everything seems to work well except for my HP NC364T quad NIC which has Two Intel 82571EB chips. It uses the e1000e driver and each interface has a mac address, for which all are supplied in the GRUB boot cfg. "Ip addr" and dmesg both show all 4 interfaces, but only eth0 and eth1 are "up". Eth0 and eth1 are present in /etc/sysconfig/network-scripts/ and I can create eth2 and eth3 in this folder, do a "ifconfig up" to bring the interfaces up and then they show up in DSM gui, and are useable. Upon reboot the entries in network-scripts are lost (eth2 and 3) and they no longer show up in the gui. I can create a script to automate this on every startup but figured I would check here for better solutions. Any ideas?

 

I used the 1.02b loader and my cpu is a i5 haswell, b85m-e mobo (realtek NIC is disabled in bios), 16gb ram.

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

I figured it out. edited the line "maxlanport="2"  within /etc.defaults/synoinfo.conf and now all is well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Be aware that if you update DSM your edit will be reset to the initial value, that is maxlanport="2"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now