Recommended Posts

Hello all,

 

I have a bare-metal Xpenology DS3617xs, which I set it up using Jun's loader 1.02b. Diskstation is successfully running DSM 6.1.5-15254 and file system I am using is btrfs.

 

The problem I am noticing is on the file transfer from the browser remotely (via WAN). I only get max 200KBps file upload speed to the diskstation in filestation, nextcloud, Drive etc. If I use android app I am getting full 2MBps speed on upload speed. The download from browser and app is perfectly fine. It is just that I cannot upload in the server with full capacity from WAN. What might be the issue. Did anyone notice this kind of behavior? Can this be windows 10 issue?

 

Thanks,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi bel,

 

I had the same problem last week. (and wrote a post about that).

I did a reset of my network settings only because i did not want to reset my all config.

My LAN was super slow (especially the reading, not the writing, which is a paradox).

I bought a dual LAN Intel Pro and installed it on my NAS. The problem seemed solved

I binded (link aggregation) the 2 LANs of my card to have great speed over my LAN.

This morning (and yesterday) I realised that instead of reading/writing at 700M I was around 350M. 

To be sure, i restarted my computer and redid the test : Same result. 
Then i restarted my NAS and ... booom... back to 700M.

 

I think, but I have no proof, that JunLoader and DSM6 have a network issue.

 

Thanks

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now