gnoboot

XPEnology gnoBoot

Recommended Posts

Hi GNOBOOT,

 

I cannot send PM to you in Xpenology form.

I would like to ask about how to send donation to you.

I have send email to you and my email is robinyeung@gmail.com

Wait for your reply.

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I hate ADs :sad:

I rather donate to support your effort! :lol:

You can send me Amazon gift card if you want. :wink:

 

Sure thing! Can you pm me your email? :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, got a new problem on alpha 10 (not 10.1, not 10.2) running Trantor's DSM 5 Beta

 

hen I connect my TeVii DVB-S2 Device dmesg returns the following fault:

(disconnected to reconnect again for showing the errors)[58730.394048] usb 1-1: USB disconnect, device number 2
(other issue) [58757.123588] dsmnotify.cgi[22343]: segfault at 0 ip 000000000804c3c6 sp 00000000ff868870 error 6
[58757.210226] usb 1-1: new high-speed USB device number 3 using ehci_hcd
[58757.646078] Got empty serial number. Generate serial number from product.
[58758.068154] dvb_core: Unknown symbol __refrigerator (err 0)
[58758.121517] dvb_usb: Unknown symbol dvb_dmxdev_init (err 0)
[58758.121595] dvb_usb: Unknown symbol dvb_register_adapter (err 0)
[58758.121657] dvb_usb: Unknown symbol dvb_dmx_swfilter_204 (err 0)
[58758.121676] dvb_usb: Unknown symbol dvb_dmx_release (err 0)
[58758.121723] dvb_usb: Unknown symbol dvb_net_init (err 0)
[58758.121741] dvb_usb: Unknown symbol dvb_dmx_swfilter (err 0)
[58758.121764] dvb_usb: Unknown symbol dvb_dmxdev_release (err 0)
[58758.121785] dvb_usb: Unknown symbol dvb_dmx_swfilter_raw (err 0)
[58758.121806] dvb_usb: Unknown symbol dvb_frontend_detach (err 0)
[58758.121825] dvb_usb: Unknown symbol dvb_net_release (err 0)
[58758.121849] dvb_usb: Unknown symbol dvb_unregister_frontend (err 0)
[58758.121879] dvb_usb: Unknown symbol dvb_register_frontend (err 0)
[58758.121900] dvb_usb: Unknown symbol dvb_unregister_adapter (err 0)
[58758.121918] dvb_usb: Unknown symbol dvb_dmx_init (err 0)
[58758.165113] stv0299: Unknown symbol timeval_usec_diff (err 0)
[58758.165149] stv0299: Unknown symbol dvb_frontend_sleep_until (err 0)
[58758.342821] dvb_usb_dw2102: Unknown symbol dvb_usb_generic_rw (err 0)
[58758.342884] dvb_usb_dw2102: Unknown symbol dvb_usb_device_init (err 0)
[58758.342905] dvb_usb_dw2102: Unknown symbol dvb_usb_device_exit (err 0)
DSM>

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi, got a new problem on alpha 10 (not 10.1, not 10.2) running Trantor's DSM 5 Beta

 

hen I connect my TeVii DVB-S2 Device dmesg returns the following fault:

(disconnected to reconnect again for showing the errors)[58730.394048] usb 1-1: USB disconnect, device number 2
(other issue) [58757.123588] dsmnotify.cgi[22343]: segfault at 0 ip 000000000804c3c6 sp 00000000ff868870 error 6
[58757.210226] usb 1-1: new high-speed USB device number 3 using ehci_hcd
[58757.646078] Got empty serial number. Generate serial number from product.
[58758.068154] dvb_core: Unknown symbol __refrigerator (err 0)
[58758.121517] dvb_usb: Unknown symbol dvb_dmxdev_init (err 0)
[58758.121595] dvb_usb: Unknown symbol dvb_register_adapter (err 0)
[58758.121657] dvb_usb: Unknown symbol dvb_dmx_swfilter_204 (err 0)
[58758.121676] dvb_usb: Unknown symbol dvb_dmx_release (err 0)
[58758.121723] dvb_usb: Unknown symbol dvb_net_init (err 0)
[58758.121741] dvb_usb: Unknown symbol dvb_dmx_swfilter (err 0)
[58758.121764] dvb_usb: Unknown symbol dvb_dmxdev_release (err 0)
[58758.121785] dvb_usb: Unknown symbol dvb_dmx_swfilter_raw (err 0)
[58758.121806] dvb_usb: Unknown symbol dvb_frontend_detach (err 0)
[58758.121825] dvb_usb: Unknown symbol dvb_net_release (err 0)
[58758.121849] dvb_usb: Unknown symbol dvb_unregister_frontend (err 0)
[58758.121879] dvb_usb: Unknown symbol dvb_register_frontend (err 0)
[58758.121900] dvb_usb: Unknown symbol dvb_unregister_adapter (err 0)
[58758.121918] dvb_usb: Unknown symbol dvb_dmx_init (err 0)
[58758.165113] stv0299: Unknown symbol timeval_usec_diff (err 0)
[58758.165149] stv0299: Unknown symbol dvb_frontend_sleep_until (err 0)
[58758.342821] dvb_usb_dw2102: Unknown symbol dvb_usb_generic_rw (err 0)
[58758.342884] dvb_usb_dw2102: Unknown symbol dvb_usb_device_init (err 0)
[58758.342905] dvb_usb_dw2102: Unknown symbol dvb_usb_device_exit (err 0)
DSM>

Try alpha8 that has multimedia support enabled.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah this is what you meant! Will it come back?

 

Could you send me a download for alpha8 to try?

And is alpha8 compatible to dsm 5.0 beta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

It seems gnoboot has closed his project :sad:

Hope someone can provide me his image.

Im an VMware Certiefied Proffessional, and hoped that i can give some feedback, and help, to get the things running for all of us :smile:

 

Great work & respect to gnoboot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Something big is coming in the next few days...

[spoiler=]Click the ADs on my blog or email me for donation. Enjoy!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Something big is coming in the next few days...

[spoiler=]Click the ADs on my blog or email me for donation. Enjoy!

 

Like :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Something big is coming in the next few days...

[spoiler=]Click the ADs on my blog or email me for donation. Enjoy!

 

waiting for you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Something big is coming in the next few days...

[spoiler=]Click the ADs on my blog or email me for donation. Enjoy!

 

that's great~ is the big things shift from alpha version to beta version??

 

i have a question would like to ask.

 

is there any different for tigon3 driver between 10.0 and 10.1/10.2 ??

according to your change log, 10.0 is already used tg3_new and my broadcom Lan card can use it without any problems,

however in 10.1 and 10.2, no lan card driver is available for the same hardware. it work again having kernel parameter rmmod=tg3_new insmod=tg3

but i suppose my lan card can use tg3_new (according to 10.0 experience) , so i just curious ... is the tg3_new missed in 10.1 or 10.2 ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

i have a new idea

according to this post

http://xpenology.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=889

 

it is possible to incorporate the ACPI support so that we can power off by physical power button.

using the power button to call "shutdown -h now" or the syno_poweroff_feasible_check + syno_poweroff_task script

it would be convenience when testing the machine. (although it may not be necessary when the machine started in use for 24/7 )

Share this post


Link to post
Share on other sites
i have a new idea

according to this post

http://xpenology.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=889

 

it is possible to incorporate the ACPI support so that we can power off by physical power button.

using the power button to call "shutdown -h now" or the syno_poweroff_feasible_check + syno_poweroff_task script

it would be convenience when testing the machine. (although it may not be necessary when the machine started in use for 24/7 )

 

It's already supported on alpha10.2 (i.e. /proc/acpi/event), see changelog at my blog:)

 

that's great~ is the big things shift from alpha version to beta version??

 

i have a question would like to ask.

 

is there any different for tigon3 driver between 10.0 and 10.1/10.2 ??

according to your change log, 10.0 is already used tg3_new and my broadcom Lan card can use it without any problems,

however in 10.1 and 10.2, no lan card driver is available for the same hardware. it work again having kernel parameter rmmod=tg3_new insmod=tg3

but i suppose my lan card can use tg3_new (according to 10.0 experience) , so i just curious ... is the tg3_new missed in 10.1 or 10.2 ?

 

Well, just always check my blog to see what it is. :wink:

 

I missed the new tigon driver somehow during my build. So workaround is `insmod /lib/modules/tg3_new.ko` in /etc/rc.local, or add 'insmod=tg3' GRUB option if you are installing to a new machine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

May I have the zImage file without rd.gz included?

I need to make some change in rd.gz file,

but after a7,

you combined the two files,

so,would you please send me the zImage file?

Share this post


Link to post
Share on other sites
May I have the zImage file without rd.gz included?

I need to make some change in rd.gz file,

but after a7,

you combined the two files,

so,would you please send me the zImage file?

 

I'd also prefer if gnoboot was that way. All in zImage makes it impossible for us to edit anything in rd.gz.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Something big is coming in the next few days...

[spoiler=]Click the ADs on my blog or email me for donation. Enjoy!

 

You will work closely with Trantor to provide the next releases by joining your effort?

 

A click on the top... a click on the left... a click in the middle... :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Something big is coming in the next few days...

[spoiler=]Click the ADs on my blog or email me for donation. Enjoy!

 

 

Hope this big will bring back USB-DVB-T Support! :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites
4458 can not install the problem has been solved, only temporary. But still

Expect to update the gnoBoot

 

How ? You fix it?!

Let us know

 

Thank ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear

 

I replace the zImage(10march) into alpha10.0,

It cannot boot up and error message "cannot boot from the zImage..."

 

Anyone try?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

After recovering my volume today I did some testing with gnoboot_10.2 and VTd passthrough of my LSI 9201-8i. I seem to be getting pretty decent read/write speeds just copying files from folder to folder in DSM. Pretty much ~150MB/s + on both read and write at same time.

 

S1rObuC.png

 

The first 3 peaks are 3 smaller files, then I found a 20GB movie to copy, which is the last peak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.