Search the Community

Showing results for tags 'asrock j4105-itx'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Readers News & Rumours
    • The Noob Lounge
    • Information and Feedback
  • XPEnology Project
    • F.A.Q - START HERE
    • Loader Releases & Extras
    • DSM Updates Reporting
    • Developer Discussion Room
    • Tutorials and Guides
    • DSM Installation
    • DSM Post-Installation
    • Packages & DSM Features
    • General Questions
    • Hardware Modding
    • Software Modding
    • Miscellaneous
  • International
    • РУССКИЙ
    • FRANÇAIS
    • GERMAN
    • SPANISH
    • ITALIAN
    • KOREAN
    • CHINESE
    • HUNGARIAN

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me

Found 3 results

  1. Test stand: ASRock J4105-ITX, Crucial DDR4 so-DIMM RAM with 2400MHz CL17-CT4G4SFS824A 4GB, flash drive, 2.5 250GB hard drive. Prepared the flash drive as described here, installed the memory, connected the HDD and turned on the power. It worked without the BIOS reconfiguration. Power consumption 10 watts, the folder /dev/dri is in place, installed the Video station, the codecs was activated. With transcoding 4K here is what I got: On four streams of transcoding consumption increased to 30 watts, the CPU radiator is noticeably hot, so who plans to use xpen in this mode-think about a good blowing the radiator. Installed VMM, ubuntu and virtual DSM worked fine, but it is better to add up to 8 GB of memory.
  2. Итак, не сдержался и решил попробовать, что же можно выжать из этой железки. Тестовый стенд: ASRock J4105-ITX, память Crucial DDR4 SO-DIMM 2400MHz PC4-19200 CL17 - 4Gb CT4G4SFS824A, флешка, винт 2.5 на 250 Гиг. Подготовил флешку, как описывал тут, воткнул память, подключил винт и питание. Подключил телек по hdmi, но как выяснилось этого можно было не делать, ибо все взлетело из коробки, даже в биос лезть не пришлось. Потребление по ватт метру 10 ватт, папка /dev/dri на месте, установил Video station, кодеки активировались. С танскодом 4к получилось вот что: На четырех потоках потребление выросло до 30 ватт, радиатор проца заметно нагрелся, по-этому кто планирует использовать сборку в таком режиме - подумайте о хорошем обдуве радиатора. Далее решил проверить гибернацию, поставил этот extra.lzma с помощью этого трюка. Картина получилась не айс, винт периодически просыпался (такое же было давным давно на 6.1 3615), по-этому советую на нее забить, пусть лучше винты постоянно крутятся - целее будут. Далее побаловался с виртуалками, вынь 10 про на таком железе это нечто с чем-то 😂 Вообщем, кому они жизненно необходимы, то будет жить бубунта и виртуальная DSM для опытов, но памяти лучше добавить до 8ми гиг. В выходные планирую поставить на свою рабочую сборку и протестировать скорости копирования. Вывод - вполне годная плата для организации хрени дома. Продолжение следует...
  3. Okay, I'm stuck.Last week, after I saw some good comments in this topic for my setup I've hit that update button, as I did may times before. However, my NAS did come online. After searching, Googling, buying an USB-RS232 adapter, fiddling with some breadboard wires I did manage to get my serial up and running. The conslusion so far, somewhere in the boot sequence it got stuck, but I can't figure out why. It does not come to the point where it presents a login or brings up net, so I can't access it now. I hope you folks can help me, or at least, point me in the right direction. - Outcome of the update: FAILED - DSM version prior update: DSM 6.2.1-23824 update 6 - Loader version and model: Jun's v1.04b DS918 - Using custom extra.lzma: NO - Installation type: BAREMETAL - ASRock J4105-ITX - Additional comments: None What I've done so far; - Redownloaded the loader - Attached serial (output posted below) - Updated the grub.config so my serial spit out some more detail (removed quiet) - Checked my BIOS settings Other hail mary's I going to try: - Implement the extra lzma (one of the succesfull reports has it, the other not) - Implement the slow boot fix (didn't have issues before) I saw in another post that there is a suggestion to first install Update 1 manually, but I have no clue how to do that; my system is trashed.