Exxtreme

Members
  • Content count

    17
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Exxtreme

  • Rank
    Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Exxtreme

    CPU Upgraded

    Thanks... Confirmed running on all 4(8) cores
  2. Exxtreme

    CPU Upgraded

    Hi guys I just upgraded my HP Microserver Gen8 from a Celeron 1610 to a Xeon E3-1265L V2 CPU and everything works fine. But I started to wonder if I'm using all 4 cores (8 threads) of the new CPU, cause control panel says I'm using an i3-4130 with 2 cores (the native CPU of the DS3615xs which the build is taken from). But it was the same with the Celeron CPU. So is there any way to monitor if all cores are active when I'm transcoding etc.
  3. Exxtreme

    DSM 6.1.4-15217 Update 5

    - Outcome of the update: SUCCESSFUL - DSM version prior update: DSM 6.1.3-15152 Update 8 -> DSM 6.1.4 15217 Update 1 - Loader version and model: Jun's Loader v1.02b - DS3615xs - Installation type: Baremetal (HP Proliant MicroServer Gen8) - Additional comments: Requires reboot
  4. Hi guys! I'm currently running DSM 6.0.2-8451 (DS3615xs) on my HP Microserver Gen8... Which would be the right approach for me to update to the latest version? Thanks in advance
  5. Exxtreme

    DSM 6.1.x Loader

    Make sure that your boot USB has been properly updated with the matching PID and VID. 9 out of 10 cases happens because of this. Thanks for the information, how do I retrieve the PID & VID of my USB, I can use windows, linux and macOS. There's tons of software that gives you that information... There's a search engine called Google that gives you that info much faster than asking obvious questions here...
  6. No one can answer?
  7. Hi there... Is there any issues with migrating from DSM 5.2 to 6.0 with my setup: DSM Version: DSM 5.2-5644 Update 5 Hardware: HP Micro Server Gen8 with 1610 Celeron 16GB DDR 4 x WD Red 3TB in SHD
  8. Exxtreme

    CHMOD issues

    Sorry I haven't replied, but I've been terribly busy... It actually worked chmodding from command line, so the problem is solved... Thanks guys
  9. Exxtreme

    CHMOD issues

    I assume at the moment from a command line you're typing: chmod 755 config.php try: sudo chmod 755 config.php If prompted for a password use your standard admin one (which is also the root). I actually haven't tried chmod from a command line... I've tried it from the GUI in the different clients. I will try what you've suggested and report back Here's a really good article on securing your Syno. https://www.synology.com/en-global/know ... orials/615 I know it's not relevant to your query but using the standard admin account isn't good practise and possibly the reason you can't get into your box using winSCP. Create a new user, disable the admin account, then try winSCP again as root. Everything works like a charm.
  10. Exxtreme

    CHMOD issues

    I'm sorry but I'm pretty new to this end of it. Can you explain what you wan't me to try more detailed please... I guess sudo is a command you wan't me to type? in putty?
  11. Exxtreme

    CHMOD issues

    I can't login using root instead of admin as the username? I'm getting this error message: Connection has been unexpectedly closed Server sent command exit status 255 Cannot initialize SFTP protocol. Is the host running a SFTP server? EDIT: When i use Bitwise instead og Winscp I can login as root, but each time i click "New SFTP Window" the log says: "SFTP channel opened" and "SFTP channel closed by server" right after... So I guess the SFTP server doesn't allow me to connect as root, but the xpenology server does...
  12. Exxtreme

    CHMOD issues

    BTW I'm running xpenology 5.2-5592 update 4 on a HP Proliant Microserver with 4 x 3TB WD Red drives in SHR mode...
  13. Exxtreme

    CHMOD issues

    I've tried uploading the files using both FTP and SFTP protocol with these clients: total commander, winscp, bitwise ssh client, filezilla... When I try to chmod a file, lets say config.php, from 777 to 755 it seems to work, cause i'm not getting any error messages, but the new chmod setting doesn't push through. When I go back to see the chmod setting of the file, the setting is back to 777... It's like it reverts itself... In Bitwise ssh client, I can see that the file attributes of config.php is -rwxrwxrwx and when I chmod the file to 755 the attributes change to -rwxr-xr-x, but when i refresh the window the attributes is -rwxrwxrwx again without me doing anything but refreshing the window... Also - the files I'm uploading is PHP Fusion 7 CMS installation files, and during the installation og the CMS system, it needs some of the files and folders to be chmod 777, but the setup fails and says that the files/folders is indeed NOT 777 even though I can't change the chmod settings AWAY from 777 in the Bitwise client... I'm logging in with my default xpenology admin account in the Bitwise client... Any suggestions?
  14. Exxtreme

    CHMOD issues

    Thanks for the suggestion, but it didn't help... I tried installing the Bitwise client from your link and re-uploaded the files, but I still can't chmod the files Do you have any more suggestions?
  15. Exxtreme

    CHMOD issues

    No one knows this... Really???