Jump to content
XPEnology Community

docop1

Members
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by docop1

  1. As easily, for dsm7.1 : The powerbutton is now replace with the addition : acpi. it work direct in prox. For esxi, you need the new .spk vmtool.
  2. deploi le ovf d'un backup xpeno, en 3 minutes tu as un dsm6 qui roule avec ton disque. Puis ajout nfs folder sur le new dsm. et copie direct. très rapide.
  3. I don't know why people are assigning the img as a usb device. this was the old method. No reason at all to do and no mapping hdd number affected either.
  4. Perhaps the update 3 is too old and not take in consideration anymore. Will try the update 4 to see.
  5. The package do work perfectly on dsm 7.1u1 and 7.1u3 for. DS3622xs. all on esxi 6.7 Running an xpenology, no real reason to run a dva1622 as it still give issues just by it's own.. But as for the openVm, an .spk for the DS918+ appololake could be nice.
  6. Precision, redo over a diff version and it look to hang at 43% item objects 908/2066 . with 36.27mb received. It was the same item this weekend. But while the script don<t do a <skip object> it hang and cancel the rest. With a mention of reused existing.. but not updated object. @pocopico is that could cause a partial update as some function not matching or so .. ?
  7. Just to confirm, while doing a v7.1u1 update to u3 : i got an error while the postupdate try to download something at about 38%.. it hang.. like an ssl error or so. But after the reboot, it do show as being running U3. So was it properly apply or something is missing. here : sudo ./rploader.sh postupdate broadwellnk-7.1.0-42661 bspatch does not exist, bringing over from repo % Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current Dload Upload Total Spent Left Speed 100 10232 100 10232 0 0 20881 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 20839 Rploader Version : 0.8.0.5 Loader source : https://github.com/pocopico/redpill-load.git Loader Branch : develop Redpill module source : https://github.com/pocopico/redpill-lkm.git : Redpill module branch : master Extensions : redpill-misc Extensions URL : "https://github.com/pocopico/redpill-load/raw/master/redpill-misc/rpext-index.json" TOOLKIT_URL : https://sourceforge.net/projects/dsgpl/files/toolkit/DSM7.0/ds.broadwellnk-7.0.dev.txz/download TOOLKIT_SHA : 0d9edca67d9e7e14c2529bbb58341b623936124d5264f71f1e4acbacf3ea202d SYNOKERNEL_URL : https://sourceforge.net/projects/dsgpl/files/Synology%20NAS%20GPL%20Source/25426branch/broadwellnk-source/linux-4.4.x.txz/download SYNOKERNEL_SHA : d3e85eb80f16a83244fcae6016ab6783cd8ac55e3af2b4240455261396e1e1be COMPILE_METHOD : toolkit_dev TARGET_PLATFORM : broadwellnk TARGET_VERSION : 7.1.0 TARGET_REVISION : 42661 REDPILL_LKM_MAKE_TARGET : dev-v7 KERNEL_MAJOR : 4 MODULE_ALIAS_FILE : modules.alias.4.json SYNOMODEL : ds3622xsp_42661 MODEL : DS3622xs+ Local Cache Folder : /mnt/sda3/auxfiles DATE Internet : 03082022 Local : 03082022 Checking Internet Access -> OK Cloning into 'redpill-lkm'... remote: Enumerating objects: 1317, done. remote: Counting objects: 100% (389/389), done. remote: Compressing objects: 100% (75/75), done. remote: Total 1317 (delta 333), reused 337 (delta 301), pack-reused 928 Receiving objects: 100% (1317/1317), 484.13 KiB | 145.00 KiB/s, done. Resolving deltas: 100% (896/896), done. Cloning into 'redpill-load'... remote: Enumerating objects: 2066, done. error: RPC failed; curl 56 OpenSSL SSL_read: Connection timed out error: 42608 bytes of body are still expected fetch-pack: unexpected disconnect while reading sideband packet fatal: early EOF fatal: fetch-pack: invalid index-pack output Removing any old redpill.ko modules Looking for redpill for : ds3622xsp_42661 Getting file https://raw.githubusercontent.com/pocopico/rp-ext/master/redpill/releases/redpill-4.4.180plus-broadwellnk.tgz Extracting module Getting file https://raw.githubusercontent.com/pocopico/rp-ext/master/redpill/src/check-redpill.sh mv: cannot move '/home/tc/redpill.ko' to '/home/tc/redpill-load/ext/rp-lkm/redpill-linux-v4.4.180+.ko': No such file or directory Creating temp ramdisk space Mounting partition sda1 Mounting partition sda2 Extracting update ramdisk unlzma: /mnt/sda2/rd.gz: Compressed data is corrupt 48803 blocks Found Version : 7.1-42661-0 Do you want to use this for the loader ? [yY/nN] :
  8. @phone guy@SebastianC@rojoone2 While the info you seak are within the previous 163 page, checking it can be the best way, but time to read. If you want to discuss another loader or another version : just create a different topic. This topic is only for the great work of Pocopico. @Bose321 as for the acpi, it do work fine, but if you add with the wrong url, that can give a not working condition. Also, it depend on the version of prox you use. best : install prox 7.1 don<t do any update, install tc with acpi and other and it work. No need of dodo not updated file.
  9. You install dsm on a dedicated hdd , then you add the adaptec card. i do have a previous gen and was working. Now run all on esxi and all good. But the raid card detection with the sata card listed was only possible in mid may, then was remove like 2 week after and you don't see the raid card anymore. just put satamap id by hand.
  10. for esxi is all the same and as other tuto you can check as well. tinytc on sata0 and sata1:0+ for new vm disk dsm install of proper size. No scsi and scsi don't give anything for the dsm install , you can put it after and add virtual disk is you want.
  11. At mid may, the satamap detect did detect all hdd connected directly to the lsi. Now this has been removed and it give the problem you got. i do put the dsm install on the sata1:0 and told 3hdd for the satamap. then install dsm pat. and at reboot, go change the grub and add 8 at the end of satamap. i have 3hdd for scratch or virtual other and 4 to 12 for the one on the lsi. so : 138 and diskid 100003
  12. @noxiosIt's a matter of extension. i have seen few post about that on gen8 and were working fine. look over github or dig among the thread (156page currently). 2 months ago i had a gen8 and all were detected when i install just to test out. But you better to put an lsi card as the hdd3-4 are not sata3.
  13. here is Lsi port, detected and ask to be add in the configuration. That was working fine. Current version don't detect Lsi2008 card anymore and if add at the deploy, no dhcp get detected.
  14. Quite a lot have change in 3 week. On the 14 may i can install redpill in esxi with Pcie LSI card. At the: sudo ./rploader.sh satamap now it was asking how many ports should be mapped, on the vmware Sata ctrl. with 1 drive connected (detected) Then it continue directly the second question: how many ports should be mapped for this controller. : As being the LSI ctrl. Now as on the 17jun and 18, the instal command don't ask this anymore for the LSI. By chance i screengrab the setting. As the only way is to enter this manually. to put : SataPortMap=148 DiskIdxMap=100004. With the Lsi card, it cannot get a proper dhcp ip when the dsm first boot. Never found in the synoAssistant. But when install with only sata 0 : redpill , sata 1:0 a new hdd and nothing else. it can install. Then i try to edit file in /proc/cmdline to mod the sataportmap and Disklxdxmap. And at boot i punch 'e' and also add there. And the lsi is show. Don't know if it survive multiple reboot or a cold shutdown. Also, for the update, by doing it give lot of error: sudo ./rploader.sh update sudo ./rploader.sh postupdate broadwellnk-7.1.0-42661 i got that : remote: Total 1253 (delta 302), reused 284 (delta 283), pack-reused 928 Receiving objects: 100% (1253/1253), 469.84 KiB | 692.00 KiB/s, done. Resolving deltas: 100% (865/865), done. Cloning into 'redpill-load'... remote: Enumerating objects: 2028, done. error: RPC failed; curl 56 OpenSSL SSL_read: Connection timed out error: 6376 bytes of body are still expected fetch-pack: unexpected disconnect while reading sideband packet fatal: early EOF fatal: fetch-pack: invalid index-pack output Removing any old redpill.ko modules Looking for redpill for : ds3622xsp_42661 Getting file https://raw.githubusercontent.com/pocopico/rp-ext/master/redpill/releases/redpill-4.4.180plus-broadwellnk.tgz Extracting module Getting file https://raw.githubusercontent.com/pocopico/rp-ext/master/redpill/src/check-redpill.sh mv: cannot move '/home/tc/redpill.ko' to '/home/tc/redpill-load/ext/rp-lkm/redpill-linux-v4.4.180+.ko': No such file or directory Creating temp ramdisk space Mounting partition sda1} Mounting partition sda2} Extracting update ramdisk unlzma: /mnt/sda2/rd.gz: Compressed data is corrupt 52176 blocks Found Version : 7.1-42661-2 Do you want to use this for the loader ? [yY/nN] : y Extracting redpill ramdisk And in the folder i don't have the file listed here as : exitcheck.sh i simply reboot to normal mode and in dsm it show 7.1u2. Is the ext driver install with 7.1u1 are still present, or the cleanup made in the first place to remove all ?
  15. Oh, so if adding the card to the vm don't get the dsm directly catch and activate the card, then the extra driver is not properly activated.. or working ? Like : sudo ./rploader.sh ext broadwell-7.1.0-42661 add https://raw.githubusercontent.com/pocopico/rp-ext/master/tn40xx/rpext-index.json
  16. About the nic card , like the mellanox you quote, was it you pass it and it appear directly as an extra nic ? Like on ds918 we put 2 nic as per the system, then adding the pci nic will give a 3 nic in 'autodetect' mode .. Or it should be done manually or set the mac id somewhere.. ? thanks and indeed good guide
  17. yep, unzip the loader, put on temp folder and then 'attach' to your vm with the command .. qmimport 105 folder/temp/zyx/loaderxxx.img -as vm105 perhaps a missing arguments there.. just by memory here.
  18. PRox is quite easy to install: do : vm i440fx/seabios/2cor-4g/Virtioscsi default/ Sata0:22g writeback-discard/sata1: bootloaderpil.46 . Add serial port, remove cdrom, set only sata1 as boot. Boot. No cli addition to the vm, no manual entry. this current guide is base on old jun method and v9s is not maintained as it was only for a specific request. install manual, m script just don't get it and add extra step with error all time. with: update now/fullupgrade now/serialgen xxxxx/identifyusb now/satamap now/ install ext need : https://raw.githubusercontent.com/pocopico/rp-ext/main/redpill-acpid/ / build / sudo rm -rf /home/tc/custom-module / reboot : webpage of syno and dsm install. enjoy.
  19. Question about network : with an ethernet card passthroug to a vm in esxi.. i think i'm missing something. While i did install the proper driver during the build, like for a 3622 and 3617. The card do not show up in the info center and neither in the network interface. Do i have to add an extra line in the user_config.json as : for the 3617 having max 4mac, putting "mac5": "001xxrandom", will automaticaly map the 10g card to the mac5 ? i try this just by booting and setting with ,e, option, but it don't show up. A previous test with an usbnic show with the above that can work.. but with an network card .. not sure here. Also Thanks for all great packages !
  20. @howudodat for prox : do this in the Gui. upload the .img into vz/dump. vm i440fx/seabios/2cor-4g/Virtioscsi default/ Sata0:22g min /sata1: bootloaderpil.46 sata 1 is assign via 1 cli cmd. : qimport vmid ...bootloaderpill.img nothing usb. no touch to args.
  21. as detected in the main server over prox: lsusb Bus 002 Device 006: ID 2357:0601 TP-Link UE300 10/100/1000 LAN (ethernet mode) [Realtek RTL8153] Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub Bus 001 Device 003: ID 8087:0a2b Intel Corp. Bluetooth wireless interface Bus 001 Device 011: ID 0bda:8156 Realtek Semiconductor Corp. USB 10/100/1G/2.5G LAN Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
  22. On the usb with driver r8152 : I have both usb nic r8153 gig and r8156 2.5g usb nic and can pass to a vm in Proxmox. I try over a ds3622 build, and ds920 but just the 2.5 are detected/working. Look the new driver as posted from @Peter Suh might have drop the rtl8153 giga nic. I also try to build with the mac2 being set at the one of the usbnic... but still the same. Any position of the mac for the 2.5g rtl8156 do work, but if set alone or so, the giga don't. dfg For the whole EXT, i confirm these are present in the custom.gz : jumkey.acpid2 / poco: r8125 r8152 vmxnet3 /redpill-bootwait/redpill-dtb/redpill-misc thethorgroup.virtio and confirming before the build: into tcbootloader; ll ./redpill-load/c*/e* REALLY_README.txt / jumkey.acpid2/ pocopico.r8125/ pocopico.r8152/pocopico.vmxnet3/ If only the rtl8153 set at mac7, over a 3622 , in infocenter it show the device USB 10/100/1000 LAN - TP-Link / but not in the network pane. Neither in the synoAssistant. While the 2.5g is detected as soon as the first boot before any pat install. lsusb |__usb1 1d6b:0002:0404 09 2.00 480MBit/s 0mA 1IF (Linux 4.4.180+ xhci-hcd xHCI Host Controller 0000:01:1b.0) hub |__usb2 1d6b:0003:0404 09 3.00 5000MBit/s 0mA 1IF (Linux 4.4.180+ xhci-hcd xHCI Host Controller 0000:01:1b.0) hub |__2-2 2357:0601:3000 00 3.00 5000MBit/s 0IFs (TP-LINK USB 10/100/1000 LAN 000001000000) |__usb3 1d6b:0001:0404 09 1.10 12MBit/s 0mA 1IF (uhci_hcd 0000:00:01.2) hub |__3-1 0627:0001:0000 00 2.00 12MBit/s 100mA 1IF (QEMU QEMU USB Tablet 28754-0000:00:01.2-1 lspci -tvnnq -+-[0001:0c]---00.0 Marvell Technology Group Ltd. 88SE9235 PCIe 2.0 x2 4-port SATA 6 Gb/s Controller [1b4b:9235] +-[0001:09]---00.0 Marvell Technology Group Ltd. 88SE9235 PCIe 2.0 x2 4-port SATA 6 Gb/s Controller [1b4b:9235] \-[0000:00]-+-00.0 Intel Corporation 440FX - 82441FX PMC [Natoma] [8086:1237] +-01.0 Intel Corporation 82371SB PIIX3 ISA [Natoma/Triton II] [8086:7000] +-01.1 Intel Corporation 82371SB PIIX3 IDE [Natoma/Triton II] [8086:7010] +-01.2 Intel Corporation 82371SB PIIX3 USB [Natoma/Triton II] [8086:7020] +-01.3 Intel Corporation 82371AB/EB/MB PIIX4 ACPI [8086:7113] +-02.0 Device [1234:1111] +-03.0 Red Hat, Inc. Virtio memory balloon [1af4:1002] +-05.0 Red Hat, Inc. Virtio SCSI [1af4:1004] +-07.0 Intel Corporation 82801IR/IO/IH (ICH9R/DO/DH) 6 port SATA Controller [AHCI mode] [8086:2922] +-12.0 Red Hat, Inc. Virtio network device [1af4:1000] +-13.0 Red Hat, Inc. Virtio network device [1af4:1000] +-14.0 Red Hat, Inc. Virtio network device [1af4:1000] +-15.0 Red Hat, Inc. Virtio network device [1af4:1000] +-16.0 Red Hat, Inc. Virtio network device [1af4:1000] +-1e.0-[01]----1b.0 NEC Corporation uPD720200 USB 3.0 Host Controller [1033:0194] \-1f.0-[02]-- pcilib: Cannot write to /var/services/homes/picsou/.pciids-cache: No such file or directory Or perhaps just having a seperate driver for just the 2.5 label as r8156 could be an option to get back the gig rtl8153
  23. @phone guy you can add a bunch of vm hdd of like 9g and you will get the setting show up somehow. i see it earlier over a ds920 with just 3 random hdd.
  24. Hi So @Aigor did you manage to get a working .spk openvmtool for the 3622 in dsm7/7.1 ? It can be quite the best as without auto shutdown.. the usage is quite limited.
×
×
  • Create New...