stig.joergensen

Transition Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About stig.joergensen

  • Rank
    Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Never mind - There was an other thread about this as well that i didnt see the first time around - there is a SMB Cache that you need to clear as well... Sorry for wasting you time... Have a good one...
  2. Thanks for the drowngrade steps... it looked like it worked out... how ever, no matter what i do, i just cant get the SMB to work... Disabling it via the "File Services" and enabling it again, dont help.. also tried via the "Info Center/Service", to no avail... there is actually says "Error" when i hoover above the enable check mark - and it is visible as a dash.. And help or pointers would be highly appreciated thanks
  3. I have digged a little further into this.... using the smartctl tool - i hav been able to detect that even thou the evenlog in dsm say that it have exited hibernation i have never actually entered hibernation, (the spin-up count) stays the same... and this is really wird - i have managed to install iotop aswell... and here is the log - its a bit long, but i think it shows something very interesting... when hibernation is set to 10 min, then there is activity roughly every 12 min... but if hibernation is set to 15min - then the activity occures every 17 min or so... i was hopi
  4. dsm51> synodisk --read_temp /dev/sdb disk /dev/sdb temp is -1 smartctl -a /dev/sdb SMART Attributes Data Structure revision number: 16 Vendor Specific SMART Attributes with Thresholds: ID# ATTRIBUTE_NAME FLAG VALUE WORST THRESH TYPE UPDATED WHEN_FAILED RAW_VALUE 1 Raw_Read_Error_Rate 0x002f 200 200 051 Pre-fail Always - 0 3 Spin_Up_Time 0x0027 196 176 021 Pre-fail Always - 7183 4 Start_Stop_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 59 5 Reallocated_Sector_Ct 0x0033 2
  5. Sadly it didnt work - or i did something wrong... HDD still shows SMART not supported, and temp at -1... And yes, i have no modules runnings, i even stopped NTP service... I have pasted the logs, cfg and vmx file here... hope you have more ideas Thanks /Stig syslinux.cfg: UI menu.c32 PROMPT 0 TIMEOUT 50 rmmod=piix_ata DEFAULT xpenology MENU TITLE XPEnoboot 5.1-5022.3 synosys.log info 2015/03/11 20:08:53 *********: User [**********] logged in from [192.168.8.61] info 2015/03/11 20:26:27 SYSTEM: Internal disks woke up from hibernation. Mes
  6. Thanks, will try that later today - and report back with the findings... Thanks again.
  7. Hi gang. Im quite new to this.... I got XPEnoboot_DS3615xs_5.1-5022 update 3 running on ESXi 5.5u2 My config is a core i5 with a DELL PERC H310 Sas controller installed as passthough. I see a couple of issues that i can not figure out... every once in a while my HDD exists hibernation, its not related to the hibernation timer, which is default 20 min... Last time it was 30 min and 6 sec., before that it was 26 min and 1 sec and before that it was 34 min and 12 sec... that really wird.... why dont they stay hibernated? When i look at the Storage manager it say ZERO