Hyperbit

Members
  • Content count

    38
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Hyperbit

  • Rank
    Junior Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Hyperbit

    DSM 6.2-23739 Update 2

    - Outcome of the update: SUCCESSFUL - DSM version prior update: DSM 6.2-23739 UPDATE 2 - Loader version and model: JUN'S LOADER v1.03a2 - DS3615 - Using custom extra.lzma: NO - Installation type: BAREMETAL - ASROCK Q1900 - Additional comments: work like a charm
  2. Hyperbit

    Volume Abgestürzt

    root@Datengrab:/# fsck.ext4 -pvf -C 0 /dev/vg1000/lv 667878 inodes used (0.22%, out of 304349184) 2871 non-contiguous files (0.4%) 369 non-contiguous directories (0.1%) # of inodes with ind/dind/tind blocks: 0/0/0 Extent depth histogram: 660508/2902 813932342 blocks used (66.86%, out of 1217391616) 0 bad blocks 68 large files 540547 regular files 115547 directories 0 character device files 0 block device files 2 fifos 145 links 11751 symbolic links (4436 fast symbolic links) 22 sockets ------------ 668014 files GELÖST: 1 Tag wildes Parität prüfen und die Raidanordnung neu Ordnen hat das Problem gelöst. Läuft alles wieder nach dem fsck
  3. Hyperbit

    Volume Abgestürzt

    Hallo, heute ist es passiert mein Raid5 Volume aus 4 Festplatte ist (warum auch immer) abgestürzt. Die Festplatten sind alle okay. Zuvor habe ich mit einer Externen Platte und DSM 6.2 rumgespielt.. Nachdem ich alles wieder im OriginalZustand versetzt habe hat das Dilemma begonnen. Erst hat der ein Paritätscheck gemacht und nun ist der Ordner Volume1 leer. Habe ich noch eine Chance auf Rettung? https://www.synology.com/de-de/knowledgebase/DSM/tutorial/Storage/How_can_I_recover_data_from_my_DiskStation_using_a_PC Liefert auch nur den Leeren Volume1 Ordner
  4. Hyperbit

    Progress of 6.2 loader

    It seem to be a Problem with my 2.5'' Diskdrive (with my 3.5'' Drives it seems to work). It works with the ASMEDIA Sata port but not with the intel SATA port. When I switch the Intel Sata Port to IDE the machine comes up with a wrong IP (like 169.xxx.xxx.xxx) Now I try installation on the ASMEDIA Sata port. UPDATE: 1. After Install the PAT-File the system stucks in Reboot. 2. After hard Reboot the System comes up and on the HTML Interface I can see a 404 Page After a few minutes the system shuts down (automaticly) 3. After turn the machine on again, it shuts down after some minutes 4. System is now inpossible to boot. Can't find it with syno Assistant.
  5. Hyperbit

    Progress of 6.2 loader

    *ASROCK Q1900 ITX #Intel J1900 tested to boot: NotWorking If no hard disk was connected (only the USB stick) then SynologyAssistant finds the server and the further installation fails because of the missing hard disk. Once a SATA hard drive is connected at boot, the server can no longer be found by Synology Assistant So is there a driver problem here?
  6. Hyperbit

    Progress of 6.2 loader

    Is there any experience with the AsRock Q1900 (Intel J1900) board? If no I could try it in aprox. 1month when I come back home.
  7. Hyperbit

    Asrock Q1900-ITX/Q1900DC-ITX

    6.1 works like a Charm, but be warned - you need a fresh install (NO UPGRADE) otherwise the Lan will not work! Remember with a fresh Install all data will stay.. only some settings and apps need to be reinstalled
  8. Hyperbit

    DSM 6.1.x Loader

    I used Migration with Junes 1.02 Loader (network worked) but after reboot the network does not come up!? i found out there is a difference between normal boot and install boot with "loadlinux 3615 usb mfg" the network works with the normal boot " loadlinux 3615 usb" the network does not come up
  9. Hyperbit

    Jun's Alpha Loader for DSM 6.1

    I have a problem, the migration works (networkcard is blinking) but after migration the network card doesnt comes up. I think i need a working extra.lmza? Realtek RTL8111GR (ASROCK q1800 ITX) (the only way to get the network up is, choose install during boot.. but this does only load the migration environment)
  10. Hi i tried to install Juns Loader 1.02 but after Migration with the 6.1 pat file, my network doesnt work anymore. LAN Realtek RTL8111GR (ASROCK Q1900 ITX) Where can i get the correct driver to get it work?
  11. Hyperbit

    Asrock Q1900-ITX/Q1900DC-ITX

    yes please give us the tutorial =)
  12. Hyperbit

    No access to webpage

    your diskstation was propably updated to 5.2. You Need a new USB Diskimage and maybe a clean Install without data Loss.
  13. Clear SMB Chache Settings -> Fileservice -> Advanced Settings -> Clear SMB Cache
  14. Hyperbit

    Hardwarewechsel?

    Um noch einmal eine Klare Antwort zu Liefern: Du nimmst deine Festplatten aus dem alten System raus (Egal ob Raid 1,5,0 JBOD oder einfach nur Einzelne Volumes) und steckst sie in das neue System. Das funktioniert anstandslos. Funktioniert es nicht, so ist deine neue Konfiguration nicht kompatibel. Jedoch keine Angst, die Daten gehen dadurch nicht kaputt. Notfalls kannst du die Platten wieder ins alte System stecken. Im englischen Bereich wird ein gut Funktionierendes ASROCK Board thematisiert. Synology zwingt niemanden ihr SHR auf. Ein Umzug ohne gleichwertige Hardware findet bei keinem Anbieter statt.. egal ob QNAP Synology HP.. Himmel oder Hölle.. Entweder du hast ein komplettes neues System und synchronisierst die Server oder du machst ein Backup via Bandlaufwerk oder USB. Raid mit min. einer Platte tolleranz + Backup sollte Grundkonfiguration für ein Sorgenfreies Datenleben sein.