Jump to content
XPEnology Community

Spats

Members
  • Posts

    77
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Spats

  1. Yes, got the Intel X250-DA2 SFP+ with Dac ( Direct Attached Cable) working great with the DS918+ 7.1. If you have or want to setup DS918+ you will have to change Maxlanport in etc/synoninfo.conf and etc.defaults/synoinfo.conf as the DS918+ only comes with two ports active by default, hence the reason to change the Maxlanport to get the card working. Also you can add the macs of the card in the the Grub.cfg Hope this helps
  2. Thanks @Orphée I dont have space in my pc, for a card but i am connected via <ip>:7681. So what commands do i need please, thanks
  3. Thanks @phone guy I thought that but how to give serial logs, running BareMetal but don't have means to give serial output tho.
  4. @Orphée I don't understand bud, your quote Serial logs, or it did not happen. Unquote Please explain cheers
  5. Thanks mate, changed all settings to AHCI that works ok, now i have another problem is that it "fails to install file. The file is probably corrupted" @57%. Dowloaded .Pat file from syno itself. Any ideas as to why this is happening?. Cheers
  6. Sorry for got to add "No drives detected in DVA1622"
  7. Thanks bud, ./rploader.sh update ./rploader.sh fullupgrade ./rploader.sh identifyusb ./rploader.sh serialgen DVA1622 ./rploader.sh build dva1622-7.1.0-42661 still same outcome with with satamap ommited "NO drives detected in DVA1622" Anyone any ideas as to why this is happening. cheers Attached TCRP build txt. Spats1_DVA1622.txt
  8. Guys, Have a Lenovo T430 laptop Intel i5-3320m CPU @2.60GHz 4 GB RAM I have done these commands ./rploader.sh update ./rploader.sh fullupgrade ./rploader.sh identifyusb ./rploader.sh satamap ./rploader.sh serialgen DVA1622 ./rploader.sh build dva1622-7.1.0-42661 I get an ip but "NO drives detected in DVA1622" Anyone any ideas, I have attached the TCRP Build cheers Spats_DVA1622.txt
  9. Sorted, SAS Controller was Disabled.
  10. 2 x Intel Xeon L5630@2.13Ghz 24Gb DDR3 ECC memory Dell Perc 200I flashed to IT mode 4 QLOGIC BCM5709C onboard INTEL PRO 1000 2 port 1 gb card Had this working great in this server, turned it off for a week, switched it back on would not boot. I took out my 2 2tb iron wolves hdd's deleted partitions put them back in built a new image with same 4 gb flash drive. no drives detected when i build same image on same flash drive. Nothing has been done to system no changes etc. I swapped out the hdd's for a 320gb hdd still no hdd being detected. any ideas what could be wrong. TIA Guys
  11. Got it installed mate, HEVC and AAC V 1.0.0-5001 status up to date. cheers
  12. Anyone know why i cannot get cat: /usr/syno/etc/codec/activation.conf: No such file or directory yet i can get :/dev/dri# dir total 0 drwxr-xr-x 2 root root 80 Jul 12 21:07 . drwxr-xr-x 12 root root 13780 Jul 12 21:08 .. crw------- 1 root root 226, 0 Jul 12 21:07 card0 crw-rw---- 1 root videodriver 226, 128 Jul 12 21:07 renderD128 real mac and serial on baremetal. Videostation works with 4k so does plex but cpu is about 80-90% usage. need guidance guys cheers
  13. @rojoone2 finally got DS3622xs+ working on R710 mate, cheers for your help.
  14. Anyone with any ideas guys, as to why this is happening.
  15. Board: Asus Prime Z270-P CPU: I5 6400 (Skylake) RAM: 8GB I have Video station working with a 4k video it streams ok to samsung s21. using Plex with Plex pass same video is working but cpu is high via edge or chrome win11 What are the commands to getting activation.conf and what drivers do i need. TIA guys EDIT: AME is working ok as well.
  16. Spats

    DSM 6.2 Loader

    Guys trying to setup DS918+ 6.2-2379 104b using real macs and serial, but getting this, does anyone know what is happening as i cannot setup my NAS and use quickconnect etc. was getting the same problem with v7 hence went to 6.2, i am stuck as to know what is happening. cheers guys
  17. Hi, just installed the DS918+ with this loader but do you have drivers for Intel X520-DA2 as it does not recognize i have it. and what would be the best way to add the drivers as well as the macs. cheers guys
  18. Did get it eventually @IG-88 by going the 7.1 route instead of 7.0 what i was trying. thanks again
  19. Guys managed to get the above installed but when it goes to reboot and starts the countdown it gets stuck in recover mode after counting down. the setup is Dell R710 server. 2 x Intel Xeon L5630@2.13Ghz 24Gb DDR3 ECC memory Dell Perc 200I flashed to IT mode iDRAC6 4 QLOGIC BCM5709C onboard INTEL PRO 1000 dual 1gbe nic card that i am using ./rploader.sh update ./rploader.sh fullupgrade ./rploader.sh identifyusb ./rploader.sh serialgen realmac ./rploader.sh listmods bromolow-7.0.1-42218 ./rploader.sh build bromolow-7.0.1-42218 I install the DSM_DS3615xs_42218 pat file from but when it reboots to start it just counts down then it says recover. I am stuck with this one guys cheers Spats_RedPill DS3615xs.txt
  20. Guys managed to get the above installed but when it goes to reboot and starts the countdown it gets stuck in recover mode after counting down. the setup is Dell R710 server. ./rploader.sh update ./rploader.sh fullupgrade ./rploader.sh identifyusb ./rploader.sh serialgen realmac ./rploader.sh listmods bromolow-7.0.1-42218 ./rploader.sh build bromolow-7.0.1-42218 it built it ok, I load the DSM_DS3615xs_42218 pat file from but when it reboots to start it just counts down it says recover.
  21. Trying to load DSM7 DS3615xs on a R710 server cannot remember the procedure for redpill, looking for help on this guys. it gets updated day by day so struggling with this, its a legacy system. I can get jun's loader 1.0.1 dsm 6.0.1 working but looking to do full bare metal install of dsm 7 hence asking what the procedure is. cheers
  22. Would I be able to use this setup on a Dell Poweredge R710 guys. Cheers
  23. Got one installed as well mate, but still doesn't give me an ip after I build the loader. What version of dsm are you using.
×
×
  • Create New...