Fulatins

New Members
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Fulatins

  1. Auto installation Outcome of the update: SUCCESS DSM version prior to update: DSM 6.2.3-25426 Update 1 Loader version and model: Jun v1.04b - DS918+ Using custom extra.lzma: NO Installation type: MSI B250M PRO-VDH / i3-7100 / 32 DDR4 2333 Additional comments: After FixSynoboot.sh script
  2. Auto installation Outcome of the update: FAILED DSM version prior to update: DSM 6.2.3-25426 Update 1 Loader version and model: Jun v1.04b - DS918+ Using custom extra.lzma: NO Installation type: MSI B250M PRO-VDH / i3-7100 / 32 DDR4 2333 Additional comments: Node restarted but still "Fail to update the file. The file is probably corrupt." Manual installation Outcome of the update: FAILED DSM version prior to update: DSM 6.2.3-25426 Update 1 DSM downloaded from: https://archive.synology.com/download/DSM/criticalupdate/update_pack/25426-2/ Loader version and model: Jun v1.04b - DS918+ Using custom extra.lzma: NO Installation type: MSI B250M PRO-VDH / i3-7100 / 32 DDR4 2333 Additional comments: "Node restarted but still "Fail to update the file. The file is probably corrupt."
  3. Hi, Just to inform you guys, I upgraded my hardware to: Mobo: MSI B250 PRO VDH CPU: i3-7100 RAM: 16 DDR4 2333 Cooler: Hydro H60 High Liquid CPU Cooler (Old one I still had) DS918+ runs perfectly, no issues at all. Already running Virtual machines as Win10 and Ubuntu. Thx for your help!
  4. OK, Downloaded: http://s000.tinyupload.com/?file_id=04147311964729253115 Added to [DS3615xs_DSM6.2-23739_MBR.img] But nothing to do... can't be found in the LAN. Really appreciate the effort to help me out but I failed... I will see if I can upgrade the hardware. I'm already running a DS918+ perfectly on another node...
  5. Hi @IG-88, Thank you very much but where can I find the new 6.2.3 compatible [extra.lzma] ? Sorry for that question but I don't seem to find it.
  6. Hi @IG-88, But I give up but just to info you. I tried loader 1.03b on DSM 6.2.3. DS3615xs Step 1: Downloaded: https://mega.nz/#!OV4gVKyZ!dCgfXx1bgAOyvbFwFiov3s7RSNoFuqnAcNmSllLoUiw Step 2: a) Mounted with OSFMount b) Edited [grub.cfg] Changed VID, PID of the USB drive SN generated for DS3615 MAC of the node c) Added files to 2nd partition of [synoboot.img] Downloaded [extra.lzma] for DS3615xs Extracted [rd.gz] and [zlmage] for [DSM_DS3615xs_25426.pat] Step 3: Used [Win32DiskImage] to write [synoboot.img] Step 4: Booted from USB - No - UEFI mode Result could't boot... Thx anyway...
  7. Hi @Apfelbomber, Thank you for replying, I'll give a shoot to the ds3615xs tonight at home. On this board I don't have Inter NIC, it's like there's something to do with the NIC. Before each installation I format the USB as the SSD. USB using DISKPART to delete the EFI partition and the SSD using Disk Management to be sure no other partition still there. USBFLASHINFO Volume: F: Controller: SSS BC Possible Memory Chip(s): Toshiba TC58TFG7DDLTA00 Toshiba TC58TFG7DDLTA0D Memory Type: MLC Flash ID: 983A9493 7651 Flash CE: 1 VID: 0930 PID: 6544 Manufacturer: Kingston Product: DataTraveler 2.0 Query Vendor ID: Kingston Query Product ID: DataTraveler 2.0 Query Product Revision: 1.00 Physical Disk Capacity: 15518924800 Bytes Windows Disk Capacity: 15500050432 Bytes Internal Tags: 396H-QAH4 File System: FAT32 USB Version: 2.00 Declared Power: 200 mA ContMeas ID: 402F-03-00 Microsoft Windows 10 x64 Build 18363 GRUB.CFG set extra_initrd="extra.lzma" set info="info.txt" set vid=0x0930 set pid=0x6544 set sn=1430ODN026850 (generated for ds3617xs) set mac1=B4352F53161E set rootdev=/dev/md0 set netif_num=1 #set extra_args_3617='earlycon=uart8250,io,0x3f8,115200n8 earlyprintk loglevel=15' set extra_args_3617='' set common_args_3617='syno_hdd_powerup_seq=0 HddHotplug=0 syno_hw_version=DS3617xs vender_format_version=2 console=ttyS0,115200n8 withefi elevator=elevator quiet syno_port_thaw=1' set sata_args='sata_uid=1 sata_pcislot=5 synoboot_satadom=1 DiskIdxMap=0C SataPortMap=1 SasIdxMap=0' set default='0' set timeout='4' set fallback='1' if [ -s $prefix/grubenv ]; then load_env if [ -n "$saved_entry" ]; then set default="${saved_entry}" fi fi VERSION="with Jun's Mod v1.03b" search --file -s /bzImage function savedefault { if [ -s $prefix/grubenv ]; then saved_entry="${chosen}" save_env saved_entry fi }
  8. Hi everyone, Fulatins from Belgium, great job with XPEnology this is my dream coming true! Running DS918+ as shown in the picture [i5 Gen4] and trying to get it working on another system [i5 Gen3] but without success at this point.
  9. Hi, I have an old system HP Pro 3500 which I would like to install XPEnology but it seems like I can't, the DiskStation is not found by Synology Assistant nor at https://find.synology.com. Already tried a couple of option but every one failed on different status: System: HP Pro 3500 Mobo: 701413-001 H61 Intel i5-3470 CPU @ 3.20GHz 4GB DDR3 BIOS: v8.14 01/23/2013 (last available) NIC: Realtek PXE B03 D00 NIC PCI: Realtek PXE B04 D00 Case 1: Loader: 1.04b [6.2/6.3] DSM: DS918+ Failed @: No DiskStation found on LAN Case 2: Loader: 1.02b [6.0.3 to 6.1.7] DSM: DS3617xs Failed @: Installation go through but when the DiskStation reboots get to "Migrate" or "Re-install" installation Case3: Loader: 1.02b MBR_Genesys DSM: DS3617xs Installation done : DiskStation found, installation process fully done, created Server and User, after reboot DiskStation was found and got access, Update to last available DSM version Failed @: Reboot DSM, couldn't be found anymore.