dirtDiggler

New Members
  • Content Count

    1
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About dirtDiggler

  • Rank
    Newbie
  1. I am trying to install DSM on ESXi 6.0 u1 but running into an issue. The error is "Failed to format the disk. 35". I configured the serial port and when I login to diskstation it shows there are no disks. Which I assume why it fails to format. I have tried sata controller/IDE/SCSI, nothing works DS1615 xs 6.1 Jun loader v1.02 Running on Dell r510 8bay with ESX on top DiskStation> cat mdstat Personalities : [linear] [raid0] [raid1] [raid10] [raid6] [raid5] [raid4] [raidF1] unused devices: <none> DiskStation> fdisk -l DiskStation> LOG Apr 19 15:09:20 synoupgrade: synoupgrade.c:1912 Unknown param action=get_state Apr 19 15:09:20 synoupgrade: synoupgrade.c:1912 Unknown param _dc=1555686559536 Apr 19 15:09:20 synoupgrade: synoupgrade.c:1912 Unknown param _dc=1555686559537 Apr 19 15:09:20 synoupgrade: ninstaller.c:716 Dev: sda, DiskPath: /dev/sda, Partition version: [not syno partition] Apr 19 15:09:20 synoupgrade: ninstaller.c:1260 SYSTEM_NOT_INSTALLED: Raid but md0 or md1 not exist Apr 19 15:09:20 synoupgrade: ninstaller.c:1318 SYSTEM_NOT_INSTALLED: Not SynoParitition and Not Recoverable Apr 19 15:09:20 synoupgrade: ninstaller.c:1244(FillUpgradeVolumeInfo): gszUpgradeVolDev = /dev/md0 Apr 19 15:09:20 synoupgrade: ninstaller.c:1245(FillUpgradeVolumeInfo): gszUpgradeVolMnt = /tmpData Apr 19 15:09:20 synoupgrade: ninstaller.c:1327 gblSupportRaid: 1, gSysStatus: 3, gblCreateDataVol: 0, gblSystemRecoverable: 0 Apr 19 15:09:20 synossdcache: ninstaller.c:196 Mount partion /dev/md0 /tmpRoot Apr 19 15:09:20 synossdcache: ninstaller.c:209 mount partition failed. dev=/dev/md0, path=/tmpRoot Apr 19 15:09:20 synossdcache: synossdcache.c:29 Fail to mount [/dev/md0] to [/tmpRoot] Apr 19 15:09:20 install.cgi: install.c:1030 Unknown param _dc=1555686562142 Apr 19 15:09:20 install.cgi: ninstaller.c:716 Dev: sda, DiskPath: /dev/sda, Partition version: [not syno partition] Apr 19 15:09:20 install.cgi: ninstaller.c:1260 SYSTEM_NOT_INSTALLED: Raid but md0 or md1 not exist Apr 19 15:09:20 install.cgi: ninstaller.c:1318 SYSTEM_NOT_INSTALLED: Not SynoParitition and Not Recoverable Apr 19 15:09:20 install.cgi: ninstaller.c:1244(FillUpgradeVolumeInfo): gszUpgradeVolDev = /dev/md0 Apr 19 15:09:20 install.cgi: ninstaller.c:1245(FillUpgradeVolumeInfo): gszUpgradeVolMnt = /tmpData Apr 19 15:09:20 install.cgi: ninstaller.c:1327 gblSupportRaid: 1, gSysStatus: 3, gblCreateDataVol: 0, gblSystemRecoverable: 0 Apr 19 15:09:20 install.cgi: synoupgrade.c:677 system status = 3 Apr 19 15:09:20 install.cgi: ninstaller.c:2256 CreateDataVol=[0] Apr 19 15:09:20 install.cgi: ninstaller.c:225 umount partition /tmpData Apr 19 15:09:20 install.cgi: ninstaller.c:237 Fail to rmdir(/tmpData) [No such file or directory] Apr 19 15:09:20 install.cgi: ninstaller.c:2267 installer cmd=[/usr/syno/sbin/installer.sh -r >> /tmp/installer_sh.log 2>&1] Apr 19 15:09:20 install.cgi: ninstaller.c:2272 szCmd=[/usr/syno/sbin/installer.sh -r >> /tmp/installer_sh.log 2>&1], retv=[1] Apr 19 15:09:20 install.cgi: ninstaller.c:2305 retv=[1] Apr 19 15:09:20 install.cgi: ninstaller.c:2310(ErrFHOSTDoFdiskFormat) retv=[1] Apr 19 15:09:20 install.cgi: install.c:1158 FormatPartition fail Can not figure out why the disk can not be found.