Captainfingerbang

Members
  • Content Count

    80
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Captainfingerbang

  1. 30 or best offer. He accepted 25 dollar offer plus free shipping. Just bought today will try to update this is where I got mine he's got 7 more but there's like 7 other guys selling sale cards from server pulls ae rj45 some sfp+ some low, some high profile. https://www.ebay.com/itm/133363872120 I confirmed with Guru IG-88 that he has one working with 6.2.2 and it its working with the 6.2.2 driver pack so the 57810 should work too the driver is bnx2x.ko though I can't vouch for the eBay vendor you can return it wi
  2. Gigabyte B360 HD3 z390 is the motherboard . Also works on Asrock z390 phantom gaming 4
  3. So sorry to take so long to get back, things have been crazy! Im glad to report my Video proof of fast data transfer from USB drive to Xpenology via USB 3.1 Gen 2 (10gbps) These are the transfer speeds i am getting when transferring data from usb to my Xpenology 918+ through the USB 3.1 Gen 2 Interface (10Gbps) and vice versa, meaning from the Xpenology 918+ back to the USB drive via the same port/protocol. This test is performed on Xpenology DSM 6.2.2-24922 Update 5, with Gigabyte B360 HD3 and I3-8100 CPU and 8gb ddr4. Usb drive is plugged into the RE
  4. Thanks Again Flyride. Def took your advice on the R/O cache vs R/W, i was only testing. I've personally experienced R/W cache barfing then killing my Volume 1 in the past. Thank goodness for backups. One quick question for you Flyride. Though i've already gotten NVME cache working, i saw you mentioned something in thread. In your DSM 6.2.2-24922 Update 5 reporting thread you mention an "Nvme Patch" like from in the below image What "patch" are you referring to and where does one find it??? I don't recall using a "Patch" per se.
  5. Hello, Thanks again for this guide ive been able to get transcoding working on a couple of machines. i can confirm this works great with both i3-8100 and i5-8400 coffee lake cpus I just want to ask, since i am building a new machine, would an i5-6500 with Intel HD 530 graphics work for this? My reasons for the question are because i could not get this to work on Intel hd/uhd 610 (g4560), so i went for intel hd 630 and that worked. But i have not tested on intel 530 graphics, plan to purchase cpu with hd 530, but have read 530 only has support for
  6. Speaking of brilliant, i think i forgot all of my linux commands in my brain. Its been so long! It appears the system detects the drive but its also giving me error. I DID manage to get the sh script moved to the proper directory though! Would someone smarter than me take a look at my terminal here to tell me what is going on? i really dont know what i need to do next ( or at all) to get nvme working. also i dont know why i am getting the "-ash:" error problem at bottom either. Baremetal DSM 6.2.2-24922 Update 4 ds918+ 1.04 with single nvme sm961 2
  7. i can now confirm that both my usb 3.1 gen 2 type C on my z390 asrock (918+) and the usb 3.1 gen 2 TYPE A both are wicked fast when i connect my MyDigitalSSD M2X Portable USB 3.1 Gen 2 M.2 PCI with nvme 970 evo in it. It gets pcie gen 3 x2 speeds in windows, and nearly half (im only guessing) those speeds connected to my 918+. although the speeds are much less consistent connecting the external nvme to the xpenology. Still wicked fast though. I SO wish i had the money, because id just go out and buy Sonnets Thunderbolt 3 to 10gbe adapter to move masses of data from my windows mac
  8. I should have asked this question a totally different way. I am going to Swap out the motherboard in my Xpen 918+ with new one. The new board is Z390 Phantom Gaming-ITX/ac seen Here My question is: Will I be able to use any of the features below that are included on the motherboard with baremetal 918+ Xpenology 1.04b? 1x Intel Thunderbolt™ 3 Type-C 2 Ultra M.2 (PCIe Gen3 x4) 4x USB 3.1 Gen2 10Gb/s Can Anyone help answer this? If this is a ridiculous question tell me so!
  9. I'm curious if a Z390 motherboard with onboard USB 3.1 Gen 2 (10Gbps) or onboard Thunderbolt 3 (32Gbps) would work for full speed or faster than USB 3.0 with ,file transfers in Xpenology? Or possibly even an add on card would work? This hypothetical build would have all SSD's for an array Using baremetal or otherwise.
  10. had something to ask but figured it out!
  11. i don't know if it helps, but this junior member seems to have NVME cache working. Trying to get in touch with him. He didnt mention using ESXi. I'm sure its a driver thing. Similar to Jamzor, i too have limited knowledge of ESXI so i attempted hardware route. I installed drives and attempted to setup NVME cache on my system to see if i can get it to work but the drives arent recognized as of yet. The 918+ system has an Asrock Z390 Phantom Gaming 4 in which i inserted an SM961 256gb in m.2_1 and a 970Evo 250gb in m.2_2 I also tried putting one nvme ssd into
  12. I'm assuming you are using the 918+ image? And you have nvme cache working properly? Could you expand upon your nvme cache performance?
  13. Just want to say thanks to Olegin. My Real SN/MAC must have gotten blacklisted i don't know but my transcoding stopped working for like months. I got a new Real SN/MAC and instead of taking FOREVER to backup restore, his method for installing to new FRESH HDD Plus new FRESH USB, backing up .dss, and deleting rm -f /etc.defaults got my system back up, WITH transcoding, KEEPING all my data, its a thing of beauty! Once again Olegin is the MAN! Cheers! And thanks to Polanskiman as well
  14. @ Polanskiman, If possible try making a brand new install on a blank HDD to discard DSM's previous install as being the culprit. I did try your method here and i couldn't get it work on both my 2 ds918 setups with fresh HDD's, both with real sn/macs *Although now Synology Assistant is showing the correct MAC/SN i input into the grub config. Both of the real sn/macs used to work (transcoding) on both ds918's but now both do not work. Maybe because i changed hardware? Or could it be my nic cards? BOTH of the motherboards have Intel I219 but only one works, the broke
  15. I'm trying to delete the /etc.defaults folder but my commands aren't working and my linux is rusty. I'm only able to delete files Inside /etc.defaults but not the folder itself. I'm on custom hardware, DS918+ 6.2 Assuming i am logged in SSH Putty as Admin, could someone tell me what the command is for deleting (/etc.defaults) or any folder on my system? Or how to go about deleting it?
  16. Thanks Olegin, i did everything here you said to do with 1 exception. I could not delete the /etc.default folder so i deleted the contents inside the folder. I then migrated back after fresh install on new hdd but i am still having problems. Do you think its because i did not delete the whole folder?
  17. Could someone suggest me the process on what to do if my system WAS hw transcoding with Real SN/MAC but after i changed hardware now its not showing hw transcoding? Photo Station is NOT making thumbnails for Videos anymore. Look at the attached images of my ssh. Does this mean i have hardware Transcoding Working but software Transcoding NOT Working?
  18. Thanks for this Polanskiman. This makes sense. So the only way to remedy here, from what i understand you are saying is i would need to do a reinstall using a fresh usb and put the real (legit) SN where its supposed to be in grub, as well as the real legit mac in grub and just reinstall. No need for NIC mac address, as it is irrelevant if using real mac/sn. Does this sound correct? Im on DSM 6.2.2-24922. So to reinstall with new fresh usb with correct sn/mac, i am curious which install i should do: The one where it keeps my system settings etc, or the
  19. So i needed to swap hardware out to get qsv and transcoding working. Prior to changing hardware and making a new usb, I was using my real sn/mac from my synology and was able to reap the benefits of (though i didnt use them) having a fully functioning box. But since its been so long since ive made that usb, i forgot how to or where to input the real sn/mac or if i still need to input my mac address from my board/nic or not. I know this is borderline not cool because of terms of use etc. But could someone PM me with a link or a how to re-implement using my r
  20. Thanks again. So i have new motherboard z390 and i5-8400. they have arrived. I'm using real sn/mac and i dont want anything to change so that i can still use QSV. I'd like to use same flash drive with xpen, same case and keep everything on hard disks, except change motherboard and cpu out. My motherboard is compatible i've already tested. I will put sata in correct ports. Can i simply remove old 1150 haswell motherboard and put in new 1151 coffee lake motherboard? And everything should work? or do i need a newly created flash d
  21. An update for you all. Thanks to olegin for the guide first off You got me setup with hardware transcode on my pentium g4560 b250m hardware. As for the xeon e3-1225v3 I gave up. Haswell is just to old for my needs plus the xeon igpu is lame. I'm waiting for an i5-8400 I got off ebay for $99 usd, but I'm worried that won't be enough for my needs. See My 918+ has serviio as well as backups going along with many other programs. Emby is my transcoding program, and also library of 5tb of movies and TV shows to scan. I Need
  22. This may be a stretch but in looking at the upcoming ds1419dva And dva3219 which include GeForce graphics cards I have to wonder if the drivers for these couldn't somehow Be implemented for maybe the ds918 images we have or similar. A. Are these new diskstations even coming to market? B. Can anyone tell if the drivers for these models could possibly be tweaked for use in our xpenology builds? Or is this just a silly child's dream?
  23. - Outcome of the update: SUCCESSFUL - DSM version prior to update: DSM 6.2.1-23824 update 6 - Loader version and model: Jun v1.04b - DS918+ - Using custom extra.lzma: NO - Installation type: BAREMETAL - MSI B250m Mortar - Pentium G4560 Additional Notes: None