John RAZ

Members
  • Content Count

    16
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About John RAZ

  • Rank
    Newbie

Recent Profile Visitors

642 profile views
  1. John RAZ

    DSM 6.2 Loader

    See in his (realex) signature
  2. @x01015918 coud you share your version of DSM & plex. Also the bios version of your j4205-itx. Also can you share the extra.lzma file and the grub.cfg files you use to boot ? Thanks in advance.
  3. @Olegin the HW transcoding start but a KP appear then the transcoding is stop.
  4. Ok now it's seem working I needed to delete all the modules in /usr/lib/modules/update and reboot. Now i have the /dev/dri device. The HW transcoding is working on the first movie, but after i have playback errors.
  5. Thanks @Olegin but no hw transcoding: CPU at 90% and a lot of Plex Transcoder process
  6. Yes about i915.ko not in /usr/lib/modules/update directory. But an lsmod show me that i915 module is not loaded at all (even the one from synology in /usr/lib/modules). Currently i don't have a Plex Pass, because i don't want to spend money for nothing if it didn't work. Do you have another solution to check hw transcoding. For me if no /dev/dri exists no software can use the HW transcoding.
  7. @Olegin i use the extra.lzma from the russian post and i don't have an i915.ko module in /usr/lib/modules/update, so the /dev/dri is not created In the russian post there a reference to another extra.lzma file of a person who have remove the optional modules and download the last i915 firmware. As i didn't speak russian, can you help me to find me the reference to the informations to use this ?
  8. @Olegin even with only Plex it will be great to have the informations.
  9. Hello, I have an ASRock j4205-ITX. With the jun extra.lzma file the module i915.ko KP at boot and no /dev/dri was create. If i use the extra.lzma of @x01015918 that don't have the i915.ko module and remove the i915.ko file from /usr/lib/modules/update directory: like i expected the i915.ko module (the one by synology in /usr/lib/modules) is not loaded. So i have no KP but also no /dev/dri because the module was not loaded. So for the one that have a working i915 module that work on ASRock j4205-ITX can you give me the i915.ko file you use with the md5sum of t
  10. John RAZ

    DSM 6.2 Loader

    @Olegin, i have check your extra.lzma file on my ASRock-4205-itx. I doesn't see the /dev/dri entry. So it doesn't work. I have only your extra.lzma file in my synoboot2 partition (no extra2.lzma). Do you have a specific Bios or Bios setting ?
  11. John RAZ

    DSM 6.2 Loader

    Hi, same problem on ASRock J4205-ITX. Seems the new i915 driver that doesn't work for this motherboard. /dev/dri is created successfully on my ASRock J4205-ITX if boot from fedora. So it's not a BIOS problem but a kernel module problem.
  12. Thanks IG-88 for the reply. I have compiled the driver for my USB wifi dongle. It works: i can use iwlist to see neighbour networks. My problem is i don't see the WLAN0 device in the DSM web interface. Do you know what to do so the device can be seen in the web DSM interface ?
  13. Hi, My server (DS916+ DSM 6.1.4-15217 Update 5) is working well. I have buyed aTPlink TL-WN821N N300 (v5) wifi dongle and compiled the kernel module for my NAS. The kernel module is loaded successfully: # lsmod | grep 8192 8192eu 1623057 0 usbcore 176590 17 etxhci_hcd,usblp,uhci_hcd,snd_usb_hiface,snd_usb_audio,usb_storage,ohci_hcd,snd_usbmidi_lib,ehci_hcd,ehci_pci,usbhid,usbnet,8192eu,ax88179_178a,xhci_hcd I see the wlan0 interface with iwconfig: # iwconfig wlan0 wlan0 unassociated Nickname:"<WIFI@REALTEK>" Mode:Manag
  14. It will be great to add the driver for the common wifi dongle TP-Link WN821N N300 V5 for my DS-916+ (DSM 6.1.4-15217 Update 5) xpenology server Here the linux driver and the instructions to compile it: TL-WN821N(EU)_V5_160315_Linux.zip
  15. Bonjour, je n'ai eu aucun problème pour installer DSM 6.1 (avec le loader 1.02b de jun) sur mon modèle DS916+ J'ai ensuite mis à jour en version DSM 6.1 15152-1, la aussi sans aucun problème. Aujourd'hui j'essaie d'installer la l'update 3 (15152-3) et il me dit fichier endommagé (qui n'est pas le cas bien sur). Savais vous ce que je pourrais vérifier (niveau linux) pour comprendre ce que ne vas pas ? Merci