opowoj

Transition Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by opowoj

  1. Nach einigen weiteren Versuchen mit einer Version 4528 habe ich mein Problem gestern doch noch mit der Version 4493 gelöst. Wieder heile Welt....
  2. Hello dear Zarocq, thanx a lot for your reply and your hints. After some other trials with different USB sticks I managed an installation for DSM v5.0-4493. My trial with a v4528 ended with an error message, that the pat-file was corrupt. Anyway, there is again happy life.... Best regards to Denmark (where i have spent this year a summer holiday)//opowoj
  3. Problem discription of a Xpenology new Installation of my DiskStation2: 1. Using: Motherboard ASUS H87I-Plus mit Intel i217 Gigabit-LAN onboard; 4 HDDs à 4 TB and a RAID in total capacity of 10.8 TB, out of it are used 7.88 TB Since about ¾ of a year the NAS is running excellently. Since about 2 weeks I’ve got problems with the LAN connection in the Windows environment. Therefore I decided, to reinstall the system on a new USB stick. 2. I have written the Nanoboot Image „NanoBoot-5.0.3.1-fat.img“ (with the PAT file „DSM_DS3612xs_4493”) onto the stick . I managed the install
  4. Das Problem konnte gelöst werden..... Problembeschreibung zur Xpenology-Neuinstallation meiner DiskStation2: 1. Benutzte HW: Motherboard ASUS H87I-Plus mit Intel i217 Gigabit-LAN onboard; 4 HDDs à 4 TB und eine RAID-Gesamt-Kapazität von 10,8 TB, davon sind 7,88 TB belegt Seit etwa einem ¾ Jahr läuft das NAS ausgezeichnet. Seit etwa 2 Wochen gab es Probleme mit der Windows-Netzverbindung, deshalb habe ich mich entschlossen, das System neu auf einem anderen USB-Stick zu installieren. 2. Ich habe das Nanoboot-Image NanoBoot-5.0.3.1-fat.img (mit der PAT-Datei DSM_DS3612xs_4493) a
  5. Hello stanza, many thanx for your reply. I am pretty successful meanwhile: See my post from yesterday above. ad 1) I could not find any syninfo.conf on my boot-stick, so I integrated your proposal in the grub.conf and it worked too. ad 3) I have no longer different MAC adresses in response opening the Synology Assistant Search At least I am fighting with the Internet access to my new NAS (see post from yesterday) 1) I operate a Synology DS211j NAS successfully with Internet access (file -and webserver) 2) The router does not allow the same ports for different IP-adresses (so I
  6. stanza wrote: Hello stanza, I use the Asus H87I-Plus too and I am happy about this discussion. I edited already your suggested grub.conf 1) but can't find any syninfo.conf. Where should I look for?? 2) how can I use the ethtool in a xpnology world?? An addition to the above questions I realize, 3) that my NAS always gets another MAC adress in the Synology Assistant after new booting and 4) the NAS starts by its own at 1:00 a.m. without any scheduled start up (at first I thought it starts, when my other NAS got Power Off - both are connected to the same switch- but it is still
  7. Hello stanza, I use the Asus H87I-Plus too and I am happy about this discussion. I edited already your suggested grub.conf 1) but can't find any syninfo.conf. Where should I look for?? 2) how can I use the ethtool in a xpnology world?? Thanx in advance for any advice Joachim