kyleday

Members
  • Content count

    15
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About kyleday

  • Rank
    Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. kyleday

    Xpenlology with Port Multiplier

    Hello All- After working back and forth with Trantor, we were unable to make a Sil3132 PCIe SATAII card work with port multiplier on Xpenology. The pci card works with port multiplier fine under both Ubuntu and Debian, so it was an Xpenlology problem. Has anybody gotten a different chipset PCI card to work with port multiplier for Xpenlology? I'll buy whatever card works, I just want to use port multiplier and Xpenlology. Thanks Kyle
  2. kyleday

    Drivers requests for DSM 5.2

    Here is the output: http://pastebin.com/s7pN1uFm
  3. kyleday

    Drivers requests for DSM 5.2

    Still no luck, getting the same "failed to configure port multiplier" message during boot. I want to make sure I'm doing the zimage kernel swap correctly. I'm starting with your 4.3 beta 6 DSM installed, then I browse to the usbshare1 on my network and replace the zimage file, and I have DSM reboot. Is that the correct way to do this?
  4. kyleday

    Drivers requests for DSM 5.2

    No Luck. The kernel above didn't change anything. During boot, I did notice a line that said "failed to initiate port multiplier" and "link speed limited to 1.5gbps."
  5. kyleday

    Drivers requests for DSM 5.2

    Boot your xpenology, browse xpenology's share, go in usbshare1, put the new kernel. @vasiliy_gr : I will look about syno_pmp_port With 4.2-3211 you can use the DX510 like "normal" synology ? With 4.3 build what if you connect other esata device than your DX510 on the sil controller ? Did it works ? DSM can detect drives ? Trantor- I have tried your kernel you posted above for the SIl3132 but the results are the same. Only the first drive is enumerated in DSM and Fdisk. The other drives in the port multiplier do not even spin up or show their activity lights. DSM cannot view them. However, both Ubuntu and Debian can see all drives in the port multiplier box
  6. kyleday

    Drivers requests for DSM 5.2

    Ok I would like to try your kernel above, but I am not experienced enough with Linux to know how to patch in a new kernel. Could you provide me either a .img/.pat file with that kernel in it, or link me to instructions with how to patch in your kernel from above to your already built DSM package? Sorry I'm just too new to know what to do. Thanks
  7. kyleday

    Drivers requests for DSM 5.2

    Instead of booting from Ubuntu, can you try Debian Wheezy which has same kernel base (3.2.54+)? So I've tried Debian Wheezy like you recommended, and similar to Ununtu, all drives in esata port multiplier drive show up. But only the first drive shows up in Xpenology. What's wrong? Failing to load the sil3132 driver? Other users reported issues with sil3132 chip: viewtopic.php?f=2&t=2272 viewtopic.php?f=2&t=2269 viewtopic.php?f=14&t=1700&p=10358&hilit=dx510#p10358 Does fdisk command "shows" all your disks ? Can you give us more informations about your setup ? We must investigate deeper this issues^^ Hi Trantor - Thanks for your help with this. I am running an HP Proliant Microserver N40L with 8GB ram and have a Monoprice (rebranded?) SATAII PCIe eSATA SIL3132 card installed. It is doubtful that an fdisk command would show the missing disks, because the eSata port multiplier enclosure doesn't light up the missing drives (no activity lights for missing drives). When I boot to Ubunto/Debian Wheezy, the missing drives' activity lights are all lit up and the drives are viewable. In Xpenology, only the drive in the first bay has an activity light lit up and only that drive is viewed by Xpenology. I will run an fdisk command later today at home, but it is very unlikely that the missing disks will be displayed as the enclosure itself doesn't show the disks are being recognized. This is the eSATA Sil3132 card: http://www.monoprice.com/Product?c_id=104&cp_id=10407&cs_id=1040702&p_id=3581&seq=1&format=2&utm_expid=58369800-11.R-enhtUGRrSdHz5vzpVS2g.0&utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.monoprice.com%2FSearch%2FIndex%3Fkeyword%3D3132
  8. kyleday

    Drivers requests for DSM 5.2

    Instead of booting from Ubuntu, can you try Debian Wheezy which has same kernel base (3.2.54+)? So I've tried Debian Wheezy like you recommended, and similar to Ununtu, all drives in esata port multiplier drive show up. But only the first drive shows up in Xpenology. What's wrong? Failing to load the sil3132 driver?
  9. kyleday

    Drivers requests for DSM 5.2

    Hi Everyone - I think my previous post got lost among the noise. I'm running an HP N40L microserver with a Silicon Image sil3132 eSATA PCI card. When I boot to ubuntu, all of my drives on my eSata port multiplier bay show up and are available for use, but when I boot Xpenology (Trantor) v 4.1, 4.2, or 4.3 (even the betas) only 1 out of 4 of my drives in my eSATA port multiplier box show up. Again - Ubuntu shows all drives fine, Xpenology only shows first of four drives, others aren't shown at all. Any help or suggestions? Thanks
  10. kyleday

    Drivers requests for DSM 5.2

    Hi Deynet- I think I have he same problem as you, I cannot get my sil3132 card to properly work with port multiplier, but it is detected (only 1 of 4 drives detected). Is this what you are seeing too? Strangely, I can't get mine to do anything different on 4.2 or 4.3. Only shows 1 drive under either build. However, if I boot to Ubuntu, all the drives show up, so I know the hardware is good. Trantor- any thoughts? Thanks
  11. kyleday

    Drivers requests for DSM 5.2

    Hi Deynet- I think I have he same problem as you, I cannot get my sil3132 card to properly work with port multiplier, but it is detected (only 1 of 4 drives detected). Is this what you are seeing too? Strangely, I can't get mine to do anything different on 4.2 or 4.3. Only shows 1 drive under either build. However, if I boot to Ubuntu, all the drives show up, so I know the hardware is good. Trantor- any thoughts? Thanks
  12. kyleday

    Enable port multiplier

    Hi Deynet- I think I have he same problem as you, I cannot get my sil3132 card to properly work with port multiplier, but it is detected (only 1 of 4 drives detected). Is this what you are seeing too? Strangely, I can't get mine to do anything different on 4.2 or 4.3. Only shows 1 drive under either build. However, if I boot to Ubuntu, all the drives show up, so I know the hardware is good.
  13. kyleday

    Enable port multiplier

    Hi Deynet- I think I have he same problem as you, I cannot get my sil3132 card to properly work with port multiplier, but it is detected (only 1 of 4 drives detected). Is this what you are seeing too? Strangely, I can't get mine to do anything different on 4.2 or 4.3. Only shows 1 drive under either build. However, if I boot to Ubuntu, all the drives show up, so I know the hardware is good.
  14. kyleday

    Drivers requests for DSM 5.2

    Hi Deynet- I think I have he same problem as you, I cannot get my sil3132 card to properly work with port multiplier, but it is detected (only 1 of 4 drives detected). Is this what you are seeing too? Strangely, I can't get mine to do anything different on 4.2 or 4.3. Only shows 1 drive under either build. However, if I boot to Ubuntu, all the drives show up, so I know the hardware is good.
  15. kyleday

    Drivers requests for DSM 5.2

    Hi Deynet- I think I have he same problem as you, I cannot get my sil3132 card to properly work with port multiplier, but it is detected (only 1 of 4 drives detected). Is this what you are seeing too? Strangely, I can't get mine to do anything different on 4.2 or 4.3. Only shows 1 drive under either build. However, if I boot to Ubuntu, all the drives show up, so I know the hardware is good.