DSM 6.0.2 Loader ( was "A new loader for latest DSM")

Re: DSM 6.0.2 Loader ( was "A new loader for latest DSM")

Postby pigr8 » 20 Mar 2017 19:07

JBark wrote:
ema wrote:HP Gen8 with integrated dual nic

Upgrade is working but no network after reboot...
I connect to my Gen8 with iLO VSP (iLO Virtual Serial Port) and I found that there are 2 file missing from /lib/modules after upgrade: libphy.ko and tg3.ko
I have found these two files under /lib/modules/update so I copied them under /lib/modules (don't forget to chmod 644 them) and reboot... now network is working again.
I think, as Jun's said, there's something related to update script to fix... but, as other said, clean install work.

Ciao
ema


Confirming this worked for me as well on my Gen8. I needed to get up to 6.1 so I could finally update to the newest phpVirtualBox, and this was my only option. I'm getting the "failed storage space" for my single SSD at boot, but everything runs fine so that's not really a big deal.


thanks for sharing both!
pigr8
 
Posts: 44
Joined: 23 Dec 2014 21:37

Re: DSM 6.0.2 Loader ( was "A new loader for latest DSM")

Postby fonix232 » 20 Mar 2017 22:47

Is there a way to disable the MAC changing aspect of the loader? I think that might be causing the problem with my network at the moment, and no matter what I set as MAC address, no loader shows up on the network.
BOARD MSI B250I PRO | CPU Intel Pentium G4560
RAM 8GB Crucial DDR4 | CASE Bitfenix Prodigy mITX
fonix232
 
Posts: 310
Joined: 10 May 2013 14:24

Re: DSM 6.0.2 Loader ( was "A new loader for latest DSM")

Postby jimeney » 21 Mar 2017 06:48

fonix232 wrote:Is there a way to disable the MAC changing aspect of the loader? I think that might be causing the problem with my network at the moment, and no matter what I set as MAC address, no loader shows up on the network.


You could try adding a second NIC and disconnecting your primary connection, that worked in vmware for me. Otherwise, there are plenty of instructions around doing this properly, ie mounting the img file, changing the vid, pid and mac address...
jimeney
 
Posts: 10
Joined: 04 Feb 2015 20:48

Re: DSM 6.0.2 Loader ( was "A new loader for latest DSM")

Postby fonix232 » 21 Mar 2017 08:34

jimeney wrote:
fonix232 wrote:Is there a way to disable the MAC changing aspect of the loader? I think that might be causing the problem with my network at the moment, and no matter what I set as MAC address, no loader shows up on the network.


You could try adding a second NIC and disconnecting your primary connection, that worked in vmware for me. Otherwise, there are plenty of instructions around doing this properly, ie mounting the img file, changing the vid, pid and mac address...


I am very well aware of doing this "properly". However for some days now I've been having the issue of not being able to see the device on network no matter what I do. Last night it went so bad that even my router's "connected devices" tab fritzed out and refused to show any.

Since my network is not exactly standard setup (main router broadcasts a hidden SSID network with MAC filter, luckily the filter does not work on 5GHz networks, so I use a secondary router, an Asus AC66U_B1 to repeat the signal as my own network, including LAN), I can't set a fixed IP for it at all.
BOARD MSI B250I PRO | CPU Intel Pentium G4560
RAM 8GB Crucial DDR4 | CASE Bitfenix Prodigy mITX
fonix232
 
Posts: 310
Joined: 10 May 2013 14:24

Re: DSM 6.0.2 Loader ( was "A new loader for latest DSM")

Postby colrojo » 21 Mar 2017 10:38

I test 916 loader And not find in the net.
Is posible that network card (rtl)
Not have a driver?
colrojo
 
Posts: 146
Joined: 02 Mar 2016 22:22

Re: DSM 6.0.2 Loader ( was "A new loader for latest DSM")

Postby armagast » 21 Mar 2017 15:08

fonix232 wrote:I am very well aware of doing this "properly". However for some days now I've been having the issue of not being able to see the device on network no matter what I do. Last night it went so bad that even my router's "connected devices" tab fritzed out and refused to show any.

Since my network is not exactly standard setup (main router broadcasts a hidden SSID network with MAC filter, luckily the filter does not work on 5GHz networks, so I use a secondary router, an Asus AC66U_B1 to repeat the signal as my own network, including LAN), I can't set a fixed IP for it at all.


Did you try to change the order of loading kernel modules as mentioned here http://xpenology.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=24308&p=82646#p82626?
Last edited by armagast on 21 Mar 2017 15:11, edited 1 time in total.
armagast
 
Posts: 4
Joined: 07 Mar 2017 22:52

Re: DSM 6.0.2 Loader ( was "A new loader for latest DSM")

Postby armagast » 21 Mar 2017 15:10

Black6spdZ wrote:has anyone here tested or run XPE on a QNAP "atom powered" NAS


Using Xpenology (DSM 6.0.2) on QNAP TS-251+2G, but it is Celereon-based. Let me know if you need any instructions.
armagast
 
Posts: 4
Joined: 07 Mar 2017 22:52

Re: DSM 6.0.2 Loader ( was "A new loader for latest DSM")

Postby Kitaro » 21 Mar 2017 15:14

armagast wrote:Using Xpenology (DSM 6.0.2) on QNAP TS-251+2G, but it is Celereon-based. Let me know if you need any instructions.

and the system QNAP on is bad so much that it is necessary to sit on a Xpenology?
Baremetal:
1. MB: ASRock E3C226D2I CPU: Xeon E3-1220Lv3 RAM: KVR16E11/4 2x4Gb HDD: ST8000NM0045, ST6000NM0115 DSM: DSM 6.1-15047.2
2. MB: GA-N3150N-D3V RAM: KINGSTON KVR16LS11/4 2x4Gb HDD: ST4000NM0033 DSM: DSM 6.1-15047.2
Kitaro
 
Posts: 321
Joined: 30 May 2016 09:50

Re: DSM 6.0.2 Loader ( was "A new loader for latest DSM")

Postby armagast » 21 Mar 2017 15:22

Kitaro wrote:and the system QNAP on is bad so much that it is necessary to sit on a Xpenology?


Blood flows from my eyes when I use QTS.
armagast
 
Posts: 4
Joined: 07 Mar 2017 22:52

Re: DSM 6.0.2 Loader ( was "A new loader for latest DSM")

Postby Aigor » 21 Mar 2017 16:02

Is possible add console without redirect bootlog into serial port?
Why this bootloader need to log into only serial port?
User avatar
Aigor
 
Posts: 362
Joined: 03 Apr 2013 16:54
Location: Roma Italy

PreviousNext

Return to XPEnology General discussion



x